Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.02.24
1315 0 Печатать

Один заповіт на двох: деталі нотаріального посвідчення останньої волі подружжя

За роки сімейного життя можна накопичити чимало спільної сумісної власності: будинок, земельну ділянку, автомобіль, грошові заощадження тощо. Цілком очевидно, що свої надбання чоловік та дружина матимуть бажання комусь передати, тому для цього можна використати таку форму розпорядження майном як «заповіт подружжя».

Урегульована нормами Цивільного кодексу України процедура посвідчення останньої волі сімейної пари передбачає оформлення документа, який визначить подальшу долю їхнього майна. Так, після складення заповіту частка у праві спільної сумісної власності після смерті одного з подружжя переходить до другого, який його пережив. У разі смерті останнього право на спадкування мають особи, визначені у заповіті.

Варто пам’ятати, що за своє життя дружина та чоловік мають право відмовитися від спільного заповіту. Таке рішення повинно бути нотаріально посвідчене. У разі ж смерті одного з подружжя нотаріус накладає заборону відчуження зазначеного у заповіті майна.

По материалам Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям