Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.03.24
541 0 Печатать

Врегульовано порядок поновлення тимчасово зупинених ліцензій небанківських фінустанов, розташованих на тимчасово окупованих територіях

Національний банк затвердив порядок поновлення ліцензій з метою забезпечення можливості для надавачів фінансових послуг, місцезнаходженням яких були тимчасово окуповані території, поновити зупинені ліцензії після деокупації територій або перереєстрації на підконтрольній Україні території. 

Згідно з новим порядком фінансова установа має долучити до заяви про поновлення тимчасово зупиненої ліцензії документи, що підвереджують відповідність вимогам Положення про авторизацію фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг, затвердженого постановою Правління НБУ від 29 грудня 2023 року № 199 (зі змінами). 

Національний банк розглядатиме заяву про поновлення ліцензії протягом 30 робочих днів з дня отримання повного пакета документів, водночас може продовжити цей строк ще на 30 робочих днів та запитувати додаткову інформацію / документи / пояснення. 

Повідомлення про ухвалене рішення Національного банку надається безпосередньо надавачеві фінансових послуг та оприлюднюється на сторінці офіційного Інтернет-представництва НБУ. 

Положення про порядок поновлення тимчасово зупинених ліцензій та зміни до постанови Правління Національного банку України від 12 серпня 2022  року № 177 «Про особливості застосування процедур реєстрації та ліцензування учасників ринку небанківських фінансових послуг у період дії воєнного стану та внесення змін до постанови Правління НБУ від 06 березня 2022 року № 39» (зі змінами) затверджено постановою Правління Національного банку від 22 березня 2024 року № 35, яка набирає чинності з 26 березня 2024 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям