Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.04.24
910 0 Печатать

Зменшення терміну повернення валютної виручки до 90 днів не має позитивного впливу

Голова Податкового Комітету ВРУ Данило Гетманцев повідомляє, що до Комітету звернулися кілька асоціацій аграрного бізнесу щодо необґрунтованого зменшення терміну повернення валютної виручки до 90 днів.

Таке рішення прийняв Нацбанк за зверненням КМУ з метою протидії нелегальному експорту зернових. 

Однак, у ВРУ бачать, що це рішення не має позитивного впливу. Водночас, від нього страждають білі експортери, які у звʼязку з звуженням ринку ЄС змушені постачати зернові в Азію та Африку, де обʼєктивно строки розрахунків є довшими. 

Вважаю, що строки повернення валютної виручки необхідно збільшити до 180 днів.

Д. Гетманцев пропонує обговорити це питання на базі Комітету за участю бізнесу, КМУ (Мінекономіки, МінАПК) та Нацбанку. у пʼятницю 5 квітня на 12.00.

По материалам Данило Гетманцев, Голова Податкового Комітету ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям