Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.04.24
1127 0 Печатать

При отриманні паперових лікарняних від працівників, доведеться пройти перевірку ПФУ

Як відомо, призначення та виплата лікарняних здійснюються за рішеннями страхувальників на підставі виданих застрахованим особам листків непрацездатності.

Оскільки Міністерством охорони здоров’я України встановлено заборону на видачу закладами охорони здоров’я паперових листків непрацездатності, наразі страхувальники, у переважній більшості, опрацьовують електронні.

Однак, у ряді випадків, заклади охорони здоров’я все ж видають своїм пацієнтам паперові листки непрацездатності, які часто викликають запитання щодо обґрунтованості їх видачі, термінів непрацездатності, статусів (первинний чи продовження), відповідності термінів для огляду у МСЕК, дотримання порядку заповнення самого бланка, його черговості і зв’язку з виданими застрахованій особі електронними листками непрацездатності.

Для упередження неправомірних виплат, або усунення ймовірних порушень страхувальники можуть ініціювати перевірку листка непрацездатності звернувшись до Пенсійного фонду України.

Протягом І кварталу поточного року фахівцями Головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області проведено 67 перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності, зокрема й паперових. За результатами перевірок упереджено здійснення виплат на суму 77,3 тис. грн, закладами охорони здоров’я відшкодовано 1,4 тис. грн неправомірно виплачених страхових коштів.

Окрім того, систематичною є роз’яснювальна робота серед лікарів закладів охорони здоров’я Вінниччини з питань оформлення бланків паперових листків непрацездатності та порядку їх видачі.

По материалам ГУ Пенсійного фонду у Вінницькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям