Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.04.24
540 0 Печатать

Данило Гетманцев: Україна успішно виконала держбюджет у першому кварталі 2024 року

Попри всі фінансові труднощі, Україна успішно виконала державний бюджет у першому кварталі поточного року. Про це повідомив голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат «Слуги Народу» Данило Гетманцев.

«Надходження до загального фонду державного бюджету у першому кварталі (доходи та запозичення на фінансування дефіциту) склали 942,5 млрд грн, розподілившись приблизно у пропорції 50% на 50%. Виплати (касові видатки бюджету та погашення державного боргу) склали 807,3 млрд грн. Отже, надходження перевищили виплати на 135,2 млрд грн. Це піде у плюс до залишку на єдиному казначейському рахунку», — повідомив Данило Гетманцев.

Народний депутат зазначив, що у першому кварталі Податкова служба перевиконала план доходів на 13,5% (+33 млрд грн), Митна служба – на 6,3% (+8,1 млрд грн). Профіцит по спеціальному фонду у першому кварталі склав 25,1 млрд грн.

Данило Гетманцев також наголосив на важливості фінансової підтримки від міжнародних партнерів, що сприятиме виконанню піврічного бюджету.

«Очікується транш від ЄС після юридичного вступу у силу Ukraine Facility. На середину року заплановано черговий перегляд траншу від МВФ, який буде майже утричі більший за березневий. Утім без фінансової допомоги США у другій половині року нам буде важко. Уважно слідкуємо за новинами з Конгресу наступного тижня. Є обґрунтовані сподівання, що українське питання має зрушити з місця», — наголосив Данило Гетманцев.

По материалам Політична партія «Слуга Народу»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям