Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.06.24
11107 3 Печатать

У Раді планують змінити правила реєстрації платником єдиного податку

Група народних депутатів 19.06.2024 р. зареєструвала у ВР законопроєкт № 11352 «Про внесення змін до статті 298 Податкового кодексу України щодо державної реєстрації фізичних осіб-підприємців».

Ним пропонується внести до ПКУ зміни, які пришвидшать перехід на спрощену систему оподаткування фізичних осіб – підприємців першої та другої груп.

На сьогодні процедура їх реєстрації передбачає обов’язковість перебування на загальній системі оподаткування в місяці реєстрації ФОП і перехід на спрощену систему лише з першого числа наступного місяця.

При цьому фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку третьої групи мають можливість перебувати на спрощеній системі з першого дня державної реєстрації.

Законопроєктом передбачено застосування ФОП спрощеної системи першої або другої груп з першого дня реєстрації.

Коментуючи цей законопроект народний депутат Ніна Южаніна зауважила наступне: "Половинчасте рішення, як на мене, адже підприємці першої та другої груп сплачують єдиний податок за фіксованою ставкою і в такому разі незалежно від дати реєстрації змушені будуть всю суму податку сплатити за неповний перший місяць.

А це додаткові витрати для тих, хто щойно вирішив розпочати власний бізнес".

По материалам Ніна Южаніна, народний депутат

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Микола
25.06.24 10:40

Вказані зміни зачеплять не особливо значну кількість ФОПів, але рішення досить позитивне. Проте найбільш дивує позиція Южаніної. Це як баба яга, все що не робиться, то фігово. Як було раніше, коли ФОП міг обрати ЄП з наступного місяця, - писали яка несправедливість, чого це він має цей місяць "кантувати" на ЗСО, Пропонують обрати ЄП з дати реєстрації. - знову фігово, адже податок за цей місяць треба платити.   Але ж обрання ЄП рішення добровільне, не хочеш, - не обирай. Що це означає показуха, ні хрена не роблю, але всім хочу показати, яка крута баба яга.

Ответить
  • Ірина Баранцева
25.06.24 12:35

Микола, а це вас, я бачу, ніяк не зачепило:) "Ним пропонується внести до ПКУ зміни, які пришвидшать перехід на спрощену систему оподаткування фізичних осіб – підприємців першої та другої груп."

Ответить
  • Вікторія
25.06.24 13:51

Ірина Баранцева, а що не так?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям