Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.06.24
778 5 Печатать

У ВРУ пропонують не штрафувати за порушення рівня шуму електрогенераторами

В умовах введення аварійних та стабілізаційних вимкнень електропостачання споживачам можуть вимикати світло на різну кількість годин, залежно від регіону. Однією з альтернатив для населення та представників бізнесу є вироблення електроенергії за допомогою електрогенераторів.

Однак недоліком такої установки є значний рівень шуму під час її роботи. Законодавством України передбачена адміністративна відповідальність за порушення вимог до рівня шуму та накладення штрафу на громадян від 85 до 255 гривень і накладення штрафу на посадових осіб та громадян - суб’єктів господарської діяльності - від 255 до 510 гривень.

На думку депутатів, потрібно звільнити від штрафування за перевищення дозволеного рівня шуму у разі використання установок, які виробляють електроенергію.

Тому у ВРУ зареєстрували  законопроєкт № 11372  "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо звільнення від відповідальності за порушення вимог до рівня шуму під час користування електрогенераторами". 

Проектом Закону пропонуються зміни до статті 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині уточнення в примітці до вказаної статті, що положення статті не застосовуються у разі якщо джерелом шуму є установка, яка виробляє електроенергію для забезпечення нею споживачів (фізичних осіб, у тому числі фізичних осіб - підприємців, або юридичних осіб) у період відключень електроенергії, відсутності технічного забезпечення електропостачання споживача.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Валентина
26.06.24 09:29

Хай ці депутати послухають по 4-7 годин генератор, коли паморочиться голова, закладає вуха, бо він стоїть в жилому будинку, на першому поверсі а ти на третьому це слухаєш. Не можешь закрити вікно бо дихати нічим, вибір чи газами від цієї тарахтілки, чи задихнутись від спеки. Хочеться піти і розбити вщент цю заразу.

Ответить
  • Надежда
26.06.24 12:30

Ми коло ближнього будинку  нарахували 17 (сімнадцять) генераторів, з них 6 (шість) великі. Працюють майже цілодобово  вже (7 годин нема світла - 2 години є, тож за добу світла нема 20 годин), плюс кондиціонери  також не вимикаються - а вони промислові (їх 22 штуки на першому поверху).
Беруши, багатопакетні вікна не рятують...
Різкий бензиновий чад - для астматиків - це просто ад ...
Для всіх інших - все більше розуміння, що це просто знущання...
Київ...

Ответить
  • Вадим
26.06.24 12:39

ВРУ не планує штрафувати за звук вибухів від ракет? Це ж "порушення вимог до рівня шуму"

Ответить
  • Шурик
27.06.24 03:31

Штрафы за собак есть, но их никто не собирает у собачатников.
Штрафы за курение есть, но никто не штрафует этих вонючек.

Ответить
  • данет
27.06.24 11:55

еще один  закон для вступления в европейский союз.ура.ну не хочет наша власть ни в нато ни в евросоюз. не хочут ... поговорить -это да а что то внедрить европейское в украине --боже упаси им это не выгодно.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям