Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.06.24
5875 0 Печатать

Нерухомість громадян на ТОТ: урядовці напрацьовують спрощення процедури підтвердження права власності

У багатьох переселенців, які виїхали з тимчасової окупації на підконтрольну уряду територію, залишилася на ТОТ нерухомість. Серед них є і ті, чиє житло на ТОТ було знищено внаслідок бойових дій.

У майбутньому переселенці, майно яких на ТОТ було знищено, можуть претендувати на відшкодування за втрачене житло коштом майбутніх репарацій, які рф має виплатити за всі руйнування і злочини.

Для цього їм треба внести відомості про таке житло до Реєстру збитків. Проте процедура може ускладнитися, якщо переселенці не можуть належним чином підтвердити право власності на свою нерухомість на ТОТ через втрату правовстановлюючих документів або з інших причин.

Відповідне питання стало предметом обговорення під час нещодавньої наради з питань житла для ВПО під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Зокрема, проблема полягає в тому, що підтвердження права власності на майно, яке залишилося на ТОТ, унеможливлюється через відсутність доступу до документів місцевих БТІ у громадах на територіях, які перебувають у тимчасовій окупації.

Віцепрем’єрка доручила Міністерству юстиції, Держгеокадастру та іншим відповідальним відомствам запропонувати механізми, які дозволять спростити реєстрацію права власності на майно, що розташоване на ТОТ. Це дасть змогу ВПО відновити правовстановлюючі документи та внести відомості про зруйноване житло на ТОТ до Реєстру збитків.

«На ТОТ ворог знищив тисячі будинків і квартир. Ми повинні допомогти переселенцям із підтвердженням права власності, щоб вони в подальшому могли претендувати на відшкодування з російських репарацій», – зазначила Ірина Верещук.

По материалам Мінреінтеграції

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям