Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.06.24
451 0 Печатать

Чи правомірно змушувати вийти з декретної відпустки, щоб перевестись на іншу посаду

До Держпраці звернулась працівниця Олена, яка просила роз’яснити чи правомірно її змушують вийти з декретної відпустки, щоб перевестись на іншу посаду.

Жінка розповіла, що працює на підприємстві і на даний час перебуває у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трьох років. На її місці працює інший працівник за строковим трудовим договором. Олені зателефонували з відділу кадрів і повідомили, що можливе скорочення її посади, тому треба вийти з відпустки і перевестись на іншу посаду. При цьому працівник, який працює на її місці, буде звільнений, чого б Олені не хотілося.

Інспектор праці у розмові з Оленою роз’яснив, що законодавством не передбачено обов’язку виходити з відпустки для переведення на іншу посаду, і вона має право це зробити, навіть перебуваючи у відпустці, головне, щоб працівник сам цього бажав, або погодився. Задля допомоги працівнику інспектор також ініціював телефонну розмову з представником відділу кадрів і надав деякі роз’яснення трудового законодавства, серед яких повідомив про порядок та умови переведення на іншу посаду (роботу).

Як стало відомо згодом, роботодавець прийняв до уваги розмову з інспектором, з’ясувавши для себе окремі положення трудового законодавства в частині порядку та умов переведення працівника на іншу роботу (посаду). Працівницю було переведено на іншу посаду без переривання декретної відпустки, відповідно, іншого працівника не довелось звільняти по закінченню строкового трудового договору.

По материалам Центральне міжрегіональне управління Держпраці

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям