Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.07.24
56 0 Печатать

За мобілізованими, які до цього працювали за контрактом, зберігатимуть робоче місце: є законопроєкт

У ВРУ зареєстровано проєкт Закону № 11390 від 01.07.2024 р., яким пропонується гарантувати ветеранам, які до мобілізації працювали за контрактом, повернення на робоче місце (посаду), яке (яку) така особа займала до мобілізації. Для цього документом вносяться зміни до ст. 119 КЗпП, яка встановлює гарантії для працівників на час виконання державних або громадських обов'язків.

Автори проєкту звертають увагу, що, як показує практика, такий захист є недостатнім, оскільки норма ст. 119 КЗпП не регулює питання збереження робочого місця за працівником, який працює на умовах укладення контракту як особливої форми трудового договору, термін дії якого закінчився під час несення служби мобілізованою
особою. Це призводить до того, що демобілізована особа, ветеран, після повернення до попереднього місця роботи може бути звільнений з посади, яку він займав до мобілізації, фактично не відпрацювавши на ній весь термін, на який укладався контракт.

Для виправлення цього, законопроєктом пропонується доповнити статтю 119 КЗпП новою ч. 5 такого змісту: «До строку дії контрактів, укладених роботодавцями з працівниками, перерахованими у частинах третій і четвертій цієї статті, не включається строк, який дорівнює строку перебування таких працівників на військовій службі, а також строк проходження ними заходів з медичної, реабілітаційної, у тому числі психологічної, допомоги, санаторно-курортного лікування, інших відновлювальних (постізоляційних, реінтеграційних) заходів».

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям