Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.07.24
410 0 Печатать

Нюанси призначення виплат до Дня Незалежності України

Я – учасник бойових дій та маю інвалідність внаслідок війни. Чи буде при виплаті до Дня Незалежності України враховано обидва ці статуси та підсумовано виплати?

Разова грошова виплата до Дня Незалежності України надається відповідно до того статусу, який ветеран має станом на 24 серпня поточного року.

Належність до категорії (учасник бойових дій та особа з інвалідністю внаслідок війни) визначається відповідним посвідченням. 

Особам, які мають право на отримання кількох посвідчень згідно із Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, видається одне – за їх вибором.

Під час вручення нового посвідчення, видане раніше вилучається для подальшого зберігання органом, який прийняв рішення про встановлення іншого статусу та видачу нового посвідчення (постанова КМУ від 12.05.1994 р. № 302 “Про порядок видачі посвідчень і нагрудних знаків ветеранів війни”).

Тобто діючий статус, який дає право на виплату, один. Відповідно до нього й надається разова грошова виплата. Якщо ви надавали територіальному управлінню Пенсійного фонду України посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни, то виплату буде проведено в розмірі, встановленому для такої категорії ветеранів війни. 

 

По материалам Пенсійний фонд

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям