Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.07.24
4407 5 Печатать

У Раді рекомендують відмовитися від переведення годинників

Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект про обчислення часу в Україні.

12 липня 2024 року відбулося засідання Комітету з питань економічного розвитку, на якому було розглянуто проект Закону про обчислення часу в Україні, реєстр. № 4201. Метою проекту є визначення правових засад встановлення одиниць часу, обчислення часу в Україні та забезпечення потреб громадян, суспільства і держави у достовірній інформації про точний час і календарну дату.

Законопроект спрямований на захист здоров’я населення, оскільки на думку більшості науковців та лікарів, зазначений порядок обчислення часу в частині щорічного переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад, несе ряд негативних наслідків, викликає значне погіршення стану здоров’я громадян в період адаптації до «літнього» та «зимового» часу.

Такий «сезонний часовий стрибок» призводить до зміни біологічних ритмів людини, що негативним чином відображається на загальному стані людини, як фізіологічному, так і психологічному. Після переведення годинникових стрілок у громадян погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб. Наукові дослідження пов'язують зміни часу із захворюваннями серцево-судинної або імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли. Також доведено, що переведення годинника не допомагає енергозбереженню.

Окрім цього, на думку законотворців, зазначений законопроект покликаний забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України шляхом встановлення і закріплення на всій без виключення території України єдиного київського часу.

Як зазначається на сайті ВРУ, прийняття Закону забезпечить визначення на законодавчому рівні порядку обчислення часу в Україні, сприятиме покращенню стану здоров’я громадян, підвищенню працездатності населення, сприятиме протидії агресії з боку рф та сприятиме євроінтеграційним прагненням України.

За результатами обговорення народні депутати України – члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України за результатами розгляду в повторному другому читанні прийняти його в цілому як закон.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
15.07.24 05:30

Как в Европе будут то и Украине. Вот небольшая проблемка моя личная в США в другой день переводят, раньше на 1-2 недели..

Ответить
  • Світлана
15.07.24 09:18

Якщо залишимося на літньому часі, то ще нічого, а якщо на зимовому, то мешканцям сходу непереливки. І так сонце встає влітку о 4

Ответить
  • Наталія
15.07.24 09:42

Світлана, на зимовому, більше відповідає астрономічному. А проблеми сходу-заходу  взагалі нікого не цікавлять. Тема вкинута щоб нам було про що поговорити 

Ответить
  • Наталія
15.07.24 09:40

як це вчасно! А враховуючи проблеми зі світлом, так кращого часу для цього годі й шукати. 

Ответить
  • Кирпулька
15.07.24 11:38

Вже років десять мусолять цю тему.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям