Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.07.24
224 0 Печатать

Нацбанк розширив перелік товарів, які можуть купувати волонтери за кордоном

Нацбанк розширив перелік товарів оборонного призначення, які мають змогу купувати за кордоном фізичні особи-волонтери.

Туди будуть додані комплектуючі для БПЛА, а також термоковдри та термогрілки.

Наразі визначений Нацбанком перелік включає тепловізори, рації, бронежилети, каски, шоломи, військову та тактичну форму, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для спостереження, безпілотні літальні апарати, спальні мішки та засоби для надання домедичної допомоги.

Крім того, додатково до можливості робити благодійні внески нерезидентами в іноземній валюті на території України НБУ надав їм змогу здійснювати відповідні перекази у гривні. 

Принагідно в НБУ нагадали, що фізичні особи мають змогу купувати валюту та переказувати її за кордон для придбання товарів із переліку в межах щомісячного ліміту 400 тис. грн в еквіваленті, а також  без обмежень розраховуватися гривневими платіжними картками для купівлі відповідних товарів за кордоном.

Ці та інші рішення, передбачені постановою Правління НБУ від 09.07.2024 р. № 83, набрали чинності з 11 липня 2024 року.

По материалам Ніна Южаніна, народний депутат

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям