Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.07.24
1699 1 Печатать

Ввезення обладнання для енергетики звільнили від ПДВ та мита

Народний депутат Ніна Южаніна нагадує, що законами 2836-IX та 2837-IX було передбачено звільнення від сплати ПДВ та ввізного мита таких основних товарів, що ввозяться на митну територію України для вільного обігу підприємствами або громадянами, у тому числі переміщуються (пересилаються) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях:

♦ двигуни та генератори для виробництва електрогенераторних установок в Україні;

♦ електрогенераторні установки будь-якої потужності;

♦ інвертори будь-якої потужності;

♦ всі типи акумуляторів, їх частини.
 
Але ці норми діяли до 1 травня 2023 року.
 
А що прийнято зараз?

"Законопроєктами 11258 та 11259 (обидва прийняті 16.07.2024) передбачено до 1 січня 2026 року звільнення від сплати ПДВ та ввізного мита таких основних товарів, що ввозяться на митну територію України для вільного обігу, у тому числі переміщуються (пересилаються) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях:

♦ турбіни на водяній парі, гідравлічні, двигуни турбореактивнi, турбогвинтовi та iншi газовi турбiни;

♦  електрогенераторні установки потужністю понад 7,5 кВт;

♦  інвертори будь-якої потужності;

♦  тільки акумулятори літій-іонні потужністю понад 300 Вт змінного та/або постійного струму та ємністю понад 200 А·год;

♦  сонячні панелі.
 
Також передбачено, що до 1 січня 2026 року звільняються від оподаткування ПДВ та ввізним митом ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, перелік яких із зазначенням кодів згідно з УКТ ЗЕД визначається Кабінетом Міністрів України, що здійснюється в рамках угод, фінансування за якими проводиться за рахунок Секретаріату Енергетичного Співтовариства.
 
Таким чином, якщо у 2022 році звільнення від сплати ПДВ та ввізного мита стосувалися товарів, які широко використовувалися як бізнесом, так і громадянами, то прийняті зараз норми здебільшого не дозволять громадянам України скористатися таким звільненням.", - інформує нардеп.

По материалам Ніна Южаніна, народний депутат

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Лилия
19.07.24 07:43

Звичайно. Тільки Ахметов має право на пільги А прості люди мають платити військовий збір, щоб ця т...ка збагачувалася

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям