Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О праве на применение упрощенной системы налогообложения, учета и отчетности СПД, который предоставляет дополнительные услуги юридическим лицам по взысканию платежей

О праве на применение упрощенной системы налогообложения, учета и отчетности СПД, который предоставляет дополнительные услуги юридическим лицам по взысканию платежей



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС у м. КИЄВІ
   
   ЛИСТ
   
   від 02.08.2016 р. № 17305/10/26-15-13-02-16

   
   
   Звертаємо увагу, що кожен конкретний випадок потребує аналізу документів, які дозволяють ідентифікувати предмет звернення. При цьому, оцінка правомірності дій платника може бути здійснена лише під час проведення податкової перевірки.
   
   Відповідно до п. 52.2 ст. 52 Кодексу, податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватись виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
   
   Повідомляємо також, що листи ГУ ДФС у м. Києві не є нормативно-правовими актами, а мають лише інформаційний характер і не встановлюють правових норм та діють до набрання чинності нормативно-правових актів, що змінюють відповідні правовідносини.
   
   Згідно статті 16 Закону України «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів» від 2 червня 2016 року № 1403-VIII, приватним виконавцем може бути громадянин України, уповноважений державою здійснювати діяльність з примусового виконання рішень у порядку, встановленому законом. Приватний виконавець є суб'єктом незалежної професійної діяльності.
   
   Відповідно до п. п. 14.1.226 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) незалежна професійна діяльність - участь фізичної особи у науковій, літературній, артистичній, художній, освітній або викладацькій діяльності, діяльність лікарів, приватних нотаріусів, адвокатів, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), аудиторів, бухгалтерів, оцінщиків, інженерів чи архітекторів, особи, зайнятої релігійною (місіонерською) діяльністю, іншою подібною діяльністю за умови, що така особа не є працівником або фізичною особою - підприємцем та використовує найману працю не більш як чотирьох фізичних осіб.
   
   Оподаткування незалежної професійної діяльності здійснюється відповідно до вимог ст. 178 Кодексу.
   
   Разом з цим, правові засади застосування спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності, а також справляння єдиного податку встановлено у главі 1 розділу XIV Кодексу.
   
   Обрати спрощену систему оподаткування можуть лише юридичні особи та фізичні особи – підприємці.
   
   Виходячи з викладеного, не можуть обрати спрощену систему оподаткування, обліку та звітності самозайняті особи в межах їх незалежної професійної діяльності.
   
   
   
   Заступник начальника
Е. М. Пруднікова

   

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям