Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно внесения предложений к проекту обобщающей налоговой консультации по вопросу налогообложения военным сбором доходов физических лиц

Относительно внесения предложений к проекту обобщающей налоговой консультации по вопросу налогообложения военным сбором доходов физических лиц



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 02.03.2015 р. № 4359/6/99-99-17-03-03-15

   Державна фіскальна служба України розглянула лист <...> щодо внесення пропозицій до проекту узагальнюючої податкової консультації з питання оподаткування військовим збором доходів фізичних осіб та повідомляє таке.
   
   Відповідно до п.п. 14.1.173 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) узагальнююча письмова податкова консультація — це оприлюднення позиції контролюючого органу, що склалася за результатами узагальнення податкових консультацій, наданих платникам податків.
   
   Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну податкову і митну політику, проводить періодичне узагальнення податкових консультацій, які стосуються значної кількості платників податків або значної суми податкових зобов'язань, та затверджує наказом узагальнюючі податкові консультації, які підлягають оприлюдненню, у тому числі за допомогою інтернет-ресурсів (п. 52.6 ст. 52 Кодексу).
   
   Керуючись ст. 52 Кодексу, з метою забезпечення єдиного підходу до практичного застосування норм податкового законодавства, Державною фіскальною службою України підготовлено проект узагальнюючої податкової консультації щодо оподаткування доходів фізичних осіб військовим збором. На виконання п. 34 Положення про Державну фіскальну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236, проект узагальнюючої податкової консультації направлено на погодження Міністерству фінансів України (лист від 10.02.2015 № 309/4/99-99-17-03-03-13). У проекті наведено загальний порядок оподаткування військовим збором та надано загальні відповіді на найбільш актуальні питання платників податків. При цьому слід зазначити, що узагальнюючою податковою консультацією неможливо охопити усі питання, порядку оподаткування окремих видів доходів зокрема доходів, отриманих у вигляді спадщини, від купівлі-продажу, дарування.
   
   За зверненнями платників податків контролюючі органи надають безоплатно консультації з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства протягом 30 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення цим контролюючим, органом (п. 52.1 ст. 52 Кодексу).
   
   Згідно з п.п. 14.1.172 п. 14.1 ст. 14 Кодексу податкова консультація — це допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування, нарахування та сплати податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган.
   
   Відповідно до п. 52.2 ст. 52 Кодексу податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.
   
   На офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби України у загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі (www.sfs.gov.ua) також розміщено роз'яснення щодо порядку нарахування (стягнення) та сплати військового збору за окремими видами доходів.
   
   В.о. Голови
М.В.Мокляк

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям