Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно заполнения декларации плательщика единого налога четвертой группы

Относительно заполнения декларации плательщика единого налога четвертой группы



   
ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
   
    ЛИСТ
   
   від 16.11.2015 р. № 24364/6/99-99-15-03-02-15

   Державна фіскальна служба України розглянула лист щодо заповнення декларації платника єдиного податку четвертої групи та в межах компетенції повідомляє.
   
    Згідно із п. 295.9 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ зі змінами та доповненнями (далі – Кодекс) платники єдиного податку четвертої групи самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцем розташування земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік. Разом з податковою декларацією для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку подається розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва та відомості (довідка) про наявність земельних ділянок, у яких зазначаються дані про кожний документ, що встановлює право власності та/або користування земельними ділянками, у тому числі про кожний договір оренди земельної ділянки.
   
    Форму податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи затверджено наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (далі – податкова декларація).
   
    До податкової декларації (загальної, нової загальної, уточнюючої загальної та/або звітної, нової звітної, уточнюючої звітної) надається додаток, який є невід’ємною частиною і передбачає заповнення колонки 9 „код регіону”, в якій платники самостійно зазначають цифровий код регіону місця розташування відповідної земельної(их) ділянки(ок) – 2 знаки відповідно до загальноприйнятої в Україні кодифікації. Зокрема, код Сумської області – 18.
   
    Водночас повідомляємо, що інформацію про коди регіонів України розміщено на офіційному веб - порталі Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово – комунального господарства України в рубриці „Регіональний розвиток” (категорія „Адміністративно-територіальний устрій України” підкатегорія „Адміністративно - територіальний устрій України станом 01.01.2015 року”).

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям