Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О санаторно-курортном лечении работающих инвалидов

О санаторно-курортном лечении работающих инвалидов



   
ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ
    ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ
   
   ЛИСТ
   
   від 05.11.2009 р. № 06-14/С-250з-313
   
   Про санаторно-курортне лікування працюючих інвалідів
   
   На повторне звернення, яке надійшло з Міністерства праці та соціальної політики України, щодо санаторно-курортного лікування інвалідів війни за рахунок коштів Фонду в межах своєї компетенції, повідомляємо.
   
   При видачі путівок на санаторно-курортне лікування працюючим інвалідам, придбаних за рахунок коштів Фонду, керуються Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасової втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням” від 18.01.2001 р. № 2240-ІІІ та положеннями Порядку отримання застрахованими особами і членами їх сімей санаторно-курортного лікування, що сплачується за рахунок коштів Фонду, затвердженого постановою правління Фонду від 25.02.2009 р. № 12 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14.04.2009 р. за № 339/16355 (далі – Порядок).
   
   Згідно пункту 4.5 Порядку, комісією (уповноваженим) із соціального страхування приймається рішення про виділення застрахованій особі путівки в двомісний номер з частковою оплатою в розмірі 20 відсотків її вартості, а путівки в одномісний номер - з частковою оплатою в розмірі 50 відсотків її вартості.
   
   Крім цього, пунктом 4.12 Порядку зазначено, що путівка до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу видається безкоштовно лікувально-профілактичним закладом застрахованій особі, дитині або двом дітям у супроводі одного із застрахованих батьків або застрахованої особи, яка їх замінює (опікунові, піклувальнику), згідно з висновком відбіркової комісії лікувального закладу щодо направлення хворих до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів, у якому вона перебуває на лікуванні, за наявності довідки страхувальника згідно з додатком 4 до цього Порядку. Довідка заповнюється за основним місцем роботи та дійсна протягом 1 місяця.
   
   Положення Закону України ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” від 22.10.1993 р. № 3551-ХІІ не розповсюджується на санаторно-курортне лікування громадян, що здійснюється по путівках, придбаних за рахунок коштів Фонду.
   
   Заступник директора
Т.В. Антоненко

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям