Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Относительно оплаты труда руководителей учреждений образования

Относительно оплаты труда руководителей учреждений образования



   
МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 02.04.2013 р. N 347/13/84-13
   
   Щодо оплати праці керівників закладів освіти

   
   Департамент заробітної плати та умов праці в межах компетенції розглянув лист щодо оплати праці керівників закладів освіти і повідомляє.
   
   Відповідно до статті 8 Закону України "Про оплату праці" умови та розміри оплати праці працівників установ, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.
   
   На цей час оплата праці працівників окремих галузей бюджетної сфери здійснюється на основі Єдиної тарифної сітки і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. N 1298 і розроблених на її основі галузевих наказів.
   
   Так, умови оплати праці працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ затверджені наказом Міністерства освіти і науки України "Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ" від 26.09.2005 р. N 557.
   
   Підпунктом 3 пункту 4 Умов, затверджених цим наказом, передбачені доплати за суміщення професій (посад), виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників та за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.
   
   Доплата за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт в розмірі до 50 відсотків посадового окладу за основною посадою установлюється працівникам, які виконують у цьому ж самому закладі, установі поряд зі своєю основною роботою додаткову роботу за однією й тією ж професією або посадою без звільнення від своєї основної роботи.
   
   Зазначені види доплат не встановлюються керівникам навчальних закладів, установ освіти та наукових установ, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів навчальних закладів, установ освіти та наукових установ, їх заступникам.
   
   Доплата керівникам навчально-виховних комплексів за розширення їх функціональних обов'язків чинними умовами оплати праці не передбачена.
   
   Заступник директора Департаменту -
   начальник відділу
   
А. Литвин

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям