Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Щодо надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань державним службовцям (лист Мінсоцполітики від 14.09.2017 р. № 2388/0/101-17)

Щодо надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань державним службовцям (лист Мінсоцполітики від 14.09.2017 р. № 2388/0/101-17)

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 14.09.2017 р. № 2388/0/101-17

Щодо надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань державним службовцям

(Витяг)

Департамент заробітної плати та умов праці розглянув <...> звернення <...> щодо надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань державним службовцям і в межах компетенції повідомляє.

З 1 травня 2016 року питання оплати праці, заохочень і соціальних гарантій державних службовців регулюються Законом України "Про державну службу" (далі - Закон) та нормативно-правовими актами Кабінету Міністрів України, розробленими на його виконання.

Статтею 54 Закону передбачено, що державним службовцям може надаватись матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у порядку та розмірі, визначених Кабінетом Міністрів України.

Відповідно до частини другої статті 54 Закону постановою Кабінету Міністрів України від 08.08.2016 р. N 500 "Про затвердження Порядку надання державним службовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань" затверджено Порядок надання державним службовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Рішення про надання матеріальної допомоги державним службовцям приймається керівником державної служби у державному органі в межах затвердженого фонду оплати праці. У разі, якщо коштів недостатньо, така допомога не виплачується.

Обмежень щодо надання матеріальної допомоги залежно від стажу роботи чинним законодавством не передбачено.

<...>

 

Заступник директора департаменту

А. Литвин

 

Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям