Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • О применении отдельных норм Положения N 315

О применении отдельных норм Положения N 315



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 28.12.2015 р. № 22-01012/104532
   
   Про застосування окремих норм Положення № 315

   
   
Департамент методології

   
   Асоціації "Незалежна асоціація банків України", Асоціації "Український кредитно-банківський союз", Асоціації українських банків, банкам України
   
   
   Відповідно до статті 52 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Правлінням Національного банку України постановою N 315 від 12 травня 2015 року затверджено Положення про визначення пов'язаних із банком осіб (далі - Положення N 315) та встановлено форму та періодичність подання до Національного банку України переліку пов'язаних із банком осіб.
   
   У зв'язку із зверненнями банків стосовно порядку подання інформації щодо переліку пов'язаних із банком осіб Національний банк України повідомляє наступне.
   
   Щодо періодичності затвердження правлінням банку переліку пов'язаних осіб.
   
   Відповідно до пункту 1 глави 1 розділу II Положення N 315 особа є пов'язаною з банком із моменту виникнення підстав для визначення такої особи пов'язаною з банком. Таким чином, правління банку має затверджувати зміни до переліку пов'язаних осіб кожного разу, коли для цього виникає потреба.
   
   Щодо періодичності подання до Національного банку України актуальної інформації стосовно переліку пов'язаних осіб. Щодо подання інформації до Національного банку України про пов'язаних із банком осіб, які були включені до переліку пов'язаних із банком осіб та виключені з нього протягом звітного періоду.
   
   Відповідно до пункту 2 постанови Правління Національного банку України від 12.05.2015 N 315 актуалізований перелік пов'язаних із банком осіб подається до Національного банку України щомісяця. Якщо особа була визначена пов'язаною з банком та була включена до переліку пов'язаних осіб або виключена з нього протягом звітного періоду, періодичність подання до Національного банку України актуалізованого переліку пов'язаних з банком осіб не змінюється. При цьому, в інших формах статистичної звітності, що подаються банками до Національного банку України відповідно до Правил організації статистичної звітності1, інформація про пов'язану особу має подаватися банком з моменту виникнення підстав для визначення її пов'язаною.
   
   ____________
   1 Правила організації статистичної звітності, що подається до Національного банку України, затверджені постановою Правління Національного банку України від 19 березня 2003 року № 124.
   
   
   Директор Департаменту методології
Н. В. Іваненко

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям