Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


  • Об участии в валютных аукционах

Об участии в валютных аукционах



   
НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
   
   ЛИСТ
   
   від 07.10.2014 р. N 24-012/57359

   Управління валютних операцій та аналізу фінансових ринків
   
Банкам України

   
Про участь у валютних аукціонах

   У зв'язку з численними запитами банків щодо участі в аукціонах з продажу Національним банком України іноземної валюти звертаємо увагу банків на таке:
   
   1. Банки, що приймають участь в аукціонах, повинні вчасно і в повному обсязі перераховувати грошове забезпечення з призначенням платежу "Участь у валютному аукціоні", а також вчасно подавати заявки в електронній формі за допомогою програмного комплексу "Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України" відповідно до умов повідомлення про оголошення аукціону.
   
   2. Заявки, що подаються банками, повинні відповідати меті купівлі іноземної валюти, що міститься в повідомленні про оголошення аукціону. Якщо метою аукціону є продаж іноземної валюти для потреб клієнтів банку, то у заявці на участь в аукціоні банки повинні подавати до Національного банку виключно заявки клієнтів, які успішно пройшли процедуру, передбачену пунктом 12 частини 1 постанови Правління Національного банку України від 29.08.2014 N 540 "Про введення додаткових механізмів для стабілізації грошово-кредитного та валютного ринків України".
   
   3. Національний банк залишає за собою право здійснювати додаткову перевірку банків, а також контрактів клієнтів, що зазначені у заявках на участь в аукціоні, та не допускати до участі в аукціоні банки, що підозрюються в здійсненні спроб маніпулювання на валютному ринку або щодо яких встановлені факти, що можуть свідчити про проведення клієнтами ризикової діяльності відповідно до вимог законодавства, що регулює відносини в сфері запобігання та протидії легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму, а також банки, що мають непрозору структуру власності.
   
   Перший заступник Голови
   
О. В. Писарук

Теги
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям