Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.09.16
1724 1 Печатать

Контролери, не допущені до перевірки, не позбавлені права провести документальну невиїзну перевірку

Непред’явлення чи ненадіслання у випадках, установлених ПКУ, платнику податків (його посадовим (службовим) особам або його вповноваженому представнику, або особам, які фактично проводять розрахункові операції) цих документів або пред’явлення зазначених документів, що оформлені з порушенням вимог, установлених п. 81.1 ПКУ, є підставою для недопущення посадових (службових) осіб контролюючого органу до проведення документальної виїзної або фактичної перевірки. Відмова від допуску до перевірки на інших підставах, аніж визначені в абз. 5 п. 81.1 ПКУ, не дозволяється.

Проте ДФС у листі ДФСУ від 14.09.2016 р. № 9679/М/99-99-13-04-02-14 зауважує: недопуск платником податків посадових осіб контролюючих органів до проведення документальної виїзної перевірки не позбавляє контролюючі органи права вжити заходів щодо організації та прийняття рішення про проведення документальної невиїзної перевірки такого платника, за умови наявності обставин для її проведення, визначених ст.ст. 77 і 78 ПКУ, і з дотриманням вимог щодо її організації відповідно до ст. 79 ПКУ.

По материалам Інтерактивна бухгалтерія

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Куля в лоб
23.09.16 17:04

Не в лоб, так по лбу...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям