Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.02.17
2916 1 Печатать

Продав авто вдруге за рік — сплати ПДФО та військовий збір

Дохід платника податку від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року оподатковується ПДФО за ставкою 5%.

Як виняток, не підлягає оподаткуванню дохід від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда. При цьому під продажем розуміють будь-який перехід права власності на об’єкти рухомого майна, крім їх успадкування та дарування.

У разі укладення та оформлення між фізичними особами договорів відчуження транспортних засобів у присутності посадових осіб органів, які здійснюють реєстрацію (перереєстрацію) транспортних засобів, такий орган виконує функції податкового агента стосовно подання до контролюючого органу інформації про суму доходу та суму сплаченого до бюджету податку в порядку та строки, встановлені для податкового розрахунку за формою № 1ДФ.

Своєю чергою, фізична особа (продавець) під час укладення договору зобов’язана самостійно сплатити до бюджету ПДФО та військовий збір з доходу від операцій з продажу (обміну) об’єктів рухомого майна.

Лист ГУ ДФС у м. Києві від 23.01.2017 № 448/9/26-15-13-01-12

По материалам Головбух24

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Шурик
04.02.17 11:24

Не авто а транспортный засіб. Было продал одно авто и 3 прицепа, летом позвонили - плати. Там прицепы больше чем легковушки стоили Шмицы-рефрежираторы, пришлось условно заплатить как за маленькие, откуда они могут знать что это такое. И у одного вообще срок годности истёк его вообще на мусорку сдавать надо было, тот срок для поездок в Европу там выдаётся сертификат фирмы-производителя (Проверяется на СТО фирмы), без него не дадут въехать в Европу.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям