Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.02.17
1808 0 Печатать

Нацбанк здійснює моніторинг потенційного обсягу репатріації дивідендів за 2016 рік задля подальшого скасування заборони на їх виплату

Національний банк України продовжує працювати над комплексом заходів із поступового скасування антикризових обмежень на валютному ринку. Зокрема, планується надати можливість для виплати за кордон дивідендів за 2016 рік.

З цією метою Національний банк надіслав 01 лютого 2017 року банкам електронне повідомлення № 25-0007/8035, згідно з яким банкам та їх клієнтам запропоновано визначитися з намірами щодо обсягів операцій з повернення іноземним інвесторам дивідендів за 2016 рік. Зведена банками інформація щодо цих операцій має бути надана за відповідною формою до Національного банку України до 15 лютого 2017 року.

На основі отриманих даних Національний банк зможе оцінити потенційний обсяг репатріації дивідендів за 2016 рік та затвердити порядок репатріації.

Нагадаємо, що аналогічні заходи були проведені Національним банком в минулому році, в результаті яких був запроваджений порядок виплати за кордон дивідендів за 2014 та 2015 роки.

Ознайомитись із електронним повідомленням та формою для надання інформації можна за посиланням.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям