Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.05.17
5073 3 Печатать

Скасовано реєстрацію іноземних інвестицій та спрощено порядок оформлення дозволу на працевлаштування іноземців

Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення бар’єрів для залучення іноземних інвестицій» (базовий законопроект від 28.04.2016 р. № 4541).

Законодавчим актом скасовано реєстрацію іноземних інвестицій, замінивши її формальним інформуванням для ведення державної статистики; врегульовано на рівні закону базові аспекти оформлення дозволу на застосування праці іноземців та посвідки на тимчасове проживання; надано право отримувати посвідку на тимчасове проживання в Україні іноземним інвесторам, які мають істотну участь в українських підприємствах, але не працевлаштовані на підприємстві.

Змінами до Закону України «Про зайнятість населення» встановлено, що «роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції».

Змінами до Закону України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" встановлено, що «іноземці та особи без громадянства, які є засновниками та/або учасниками, та/або бенефіціарними власниками (контролерами) юридичної особи, зареєстрованої в Україні, та прибули в Україну з метою контролю за діяльністю таких юридичних осіб і отримали посвідку на тимчасове проживання, вважаються такими, які на законних підставах перебувають на території України на період дії посвідки».

Законом у статті 32 Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" частину шосту викладено в редакції, згідно з якою "строк дії, строк оформлення та продовження строку дії посвідки на тимчасове проживання визначаються Законом України "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства".

 

По материалам ВРУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сіма
24.05.17 08:08

А як же Ідент. код? Як його доходи показувати у 1ДФ?

Ответить
  • Елена
24.05.17 13:03

Сіма, код налоговая выдает и иностранцам, по заполненной карточке, иметь посвидку про проживання необязательно

Ответить
  • Світлана
24.05.17 15:55

"На підставі дозволу". Так и было.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям