Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.09.17
13679 0 Печатать

Платники ЄСВ масово не отримують квитанцію № 2. Що робити?

Останнім часом на багатьох бухгалтерських форумах та спільнотах у Facebook бухгалтери скаржаться на те, що їм не приходить квитанція № 2 по звітності з ЄСВ.

ГУ ДФС у м. Києві пояснило, що Квитанція № 2 містить інформацію про результат обробки Звіту й повідомляє про внесення чи невнесення відомостей зі звітності страхувальника до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (далі — Реєстр застрахованих осіб).

Таким чином, квитанція № 2 свідчить лише про те, що дані зі звіту завантажено до Реєстру застрахованих осіб, ведення якого покладено на Пенсійний фонд України. Тому надання роз’яснень щодо квитанції № 2 належить до компетенції органів Пенсійного фонду України.

Офіційної позиції ПФУ з цього приводу немає. За неофіційною інформацією, квитанція № 2 не надходить через технічні несправності на сервері. Деяким бухгалтерам представники фонду порадили направити звітність повторно.

Також нагадаємо, що відповідно до п. п. 7.5, 7.6 Інструкції «Про подання електронної податкової звітності» від 10.04.2008 р. № 233, підтвердженням платнику податків прийняття його податкових документів до бази даних ДПС є квитанція № 2 в електронному вигляді. Якщо надіслані податкові документи сформовано з помилкою, то платнику податків надсилається друга квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі про неприйняття податкових документів в електронному вигляді із зазначенням причин.

При цьому, як свідчить судова практика, якщо квитанція № 2, в якій би значилося про наявність помилок у звіті не надсилалась, а в подальшому виникає спір щодо неприйняття звіту контролюючим органом, суд у такому випадку вбачає протиправні дії з боку контролерів. Приведемо цитату із Постанови Дніпропетровського окружного адмінсуду від 29.09.2014 р. № 804/13594/14:

«Враховуючи порушення ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська приписів Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв'язку в частині не надіслання позивачу квитанції N 2, суд приходить до висновку про протиправність дій податкового органу щодо неприйняття податкової звітності підприємства засобами електронного зв'язку в електронній формі»

Схожа позиція висловлена і у Постанові Одеського окружого адміністративного суду вiд 30.12.2016 р. № 815/6654/16.

 

Легко й швидко заповнювати і подавати звітність до всіх державних контролюючих органів — ДФС, ПФУ, ДССУ допоможе хмарний сервіс REPORT від ЛІГА:ЗАКОН. Програма не потребує інсталяції й оновлень. Безпечне передання даних користувачів забезпечується SSL-сертифікатом. На всіх етапах роботи користувач отримує професійну підтримку експертів− онлайн і за телефоном. Усі форми та бланки завжди в актуальному стані з підказками й алгоритмами для заповнення.

Складні звіти з REPORT формуються в кілька «кліків»! Реалізовано можливість створення  вторинного реєстру ПН і РК. Завдяки автоматичній консолідації податкових накладних, додатки до  податкової декларації формуються за лічені секунди. Сервіс активно розвивається і доповнюється корисним функціоналом.

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям