Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.12.17
2962 0 Печатать

Нацбанк змінив вимоги до діяльності банків, прийняті у період погіршення економічної ситуації

Правління Національного банку України визнало такою, що втратила чинність постанову Правління НБУ від 24 лютого 2015 року № 129 "Про деякі питання діяльності банків".

Ця постанова була прийнята у зв’язку з одночасним негативним впливом на діяльність банківської системи суттєвих факторів, які носили шоковий характер - різке погіршення економічної ситуації, значна девальвація національної валюти, події в Криму та на Сході.

Скасування постанови № 129 обумовлене тим, що негативні наслідки такого впливу вже ідентифіковані банками та враховані в розроблених ними планах заходів з приведення показників своєї діяльності до нормативних вимог, які наразі виконуються. При цьому відбуваються позитивні зміни і в банківському секторі – стабілізувався курс іноземних валют до національної валюти, покращився стан ліквідності в банківській системі.

Щодо банків, які приводять показники своєї діяльності до нормативних вимог в рамках планів заходів, розроблених згідно з вимогами постанови № 129, продовжено мораторій на застосування заходів впливу за порушення цих показників та дію обмежень щодо здійснення такими банками окремих видів банківських операцій.

Відповідні зміни передбачені постановою № 119 "Про деякі питання діяльності банків та визнання такими, що втратили чинність, деяких нормативно-правових актів Національного банку України" від 24 листопада 2017 року, яка набирає чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування, та діє до 01 січня 2019 року.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям