Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.09.18
20672 10 Печатать

Для отримання "бебі-боксу" необхідно написати відповідну заяву

Відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 30.05.2018 № 427 “Деякі питання реалізації пілотного проекту із соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства” (зі змінами) та від 20.06.2018 № 512 “Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (зі змінами) розпочато реалізацію проекту.

Так, кожна мама (інший законний представник новонародженої дитини), яка виписується з пологового будинку, починаючи з 1 вересня 2018 року, має отримати під час виписки одноразову натуральну допомогу “пакунок малюка”.

Згідно із пунктом 9 Порядку надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.06.2018 № 512 (зі змінами), якщо на день виписки новонародженої дитини у пологовому будинку була відсутня допомога “пакунок малюка”, місцевий структурний підрозділ з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача допомоги “пакунок малюка” організовує забезпечення отримувача такою допомогою.

Зважаючи на викладене, кожна мама, яка буде виписуватись з пологового будинку з 1 вересня 2018 року, може звернутись із письмовою заявою про отримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” ” (бланк заяви додається) до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Заяву можна подати безпосередньо в пологовому будинку.

У результаті співпраці між пологовими будинками та структурними підрозділами з питань соціального захисту населення заяву буде передано на розгляд структурному підрозділу з питань соціального захисту населення, який забезпечить надання «пакунка малюка» отримувачу за місцем проживання (пам’ятка щодо отримання одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» додається).

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • SHADOW
08.09.18 11:37

т.е. рождение ребенка это не повод в получении беби-бокса?
а потом будет дайте справку, о том что ... и т.д?

Ответить
  • заинтерисванный
08.09.18 12:32

не розумію, мама народила, так видайте ій в роддомі "пакунок малюка " під розпис разом і с довідкой, щоб вона не витрачалась на покупку необхідних речей, навіщо ще писати заяву, а як не напише, то не отримає, а як не знає що треба писати то тєж не отримає , чи що?

Ответить
  • Наталья
08.09.18 14:52

Очередной виток благотворительности. Если выдача "пакета малыша" установлена законом и его должны выдавать в роддоме при выписке, почему мама должна писать заявление о том, что она хочет его получить. Хоть одна женщина после родов способна думать о других вещах, кроме ребенка? По-моему, тот, кто не обеспечил наличие этого пакета в роддоме, должен нести ответственность и самолично привезти  этот пакет домой малышу на следующий день после выписки. А не рассматривать заявление мамочек на очередных своих заседаниях и совещаниях.  И так у нас только одни прозаседавшиеся, а результата никакого, кроме постоянных обещаний.

Ответить
  • SHADOW
08.09.18 15:34

тут скорее пойдет "экономия". раз мамочка не написала заявление, ей не нужен беби-бокс, и его можно отдать другой(при условии, что она напишет заявление). а денежки выделенные на покупку прикарманить. а если выписавшись, мамочка поймет свою  "ошибку" сказать, что мол надо было писать до выписки из роддома. а после выписки низзя выдавать.

Ответить
  • от
08.09.18 16:54

Все служители роддома включая и дядю Васю дворника уже написали заявления.

Ответить
  • Ксюша
08.09.18 17:18

Вроде идея не плохая была. Да и тут обкакались.  Явно гнилым попахивает. Ждемс продолжения

Ответить
  • Тамара
08.09.18 17:54

Просто постановление приняли, а на данную минуту ни в один роддом не поступил данный  “пакунок малюка”. Конкретно в г. Запорожье. Поэтому, кто уже родил и выписался из роддома им должны выдать в адресном порядке (для этого и пишут заявление). Ну а когда поступят эти  “пакуноки малюка” , а это никто не знает, вот тогда и будут выдавать прямо в роддоме . Просто если б за это наказывали конкретных чиновников, которые не смогли за три месяца организовать  доставку в роддома, да наказывали хорошими штрафами,может быть и был бы мало-мальский порядок. А то у нас правительство играет в одни ворота. Издать издали постановление, типа мы печемся о народе, а на самом деле в точности до наоборот. 

Ответить
  • ***
08.09.18 22:35

поспівчуваймо працівникам собезу. На район біля 4 працівників і субсидії,різні дитячі допомоги,а тепер щей "бебі" уже приймають заяви,а що дальше ніхто не знає,програми компютерні зависають,бумаги не має-просто жах і це на майже мінімальну зарплату

Ответить
  • 111
08.09.18 22:41

Приблизно 40 років тому мені на довідку пеленки продали коли дитині було 9 місяців.(Ми тоді старі простині,підодіяльники різали і шили пеленки) бо в той час ні полотна ні чого не було, те саме і тепер чекає. це тільки чергове  списання-крадіжка  коштів з бюджету і піар перед виборами.

Ответить
  • Татьяна
06.10.18 19:35

а если в роддоме заявление не написали,то где можна написать?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям