Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.11.18
2241 0 Печатать

Чи потрібно членам фермерського господарства, які набувають статус пенсіонера, повідомляти про це контролюючий орган?

Чи потрібно членам фермерського господарства, які набувають статус пенсіонера за віком та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, повідомляти про це контролюючий орган?

На сьогодні обмін даними між ДФСУ, Пенсійним фондом (далі – ПФУ) та фондами соціального страхування відбувається відповідно до протоколів обміну інформацією, розроблених на виконання Порядку обміну інформацією між Міністерством доходів і зборів України, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженого наказом Міндоходів від 19.09.2013 р. № 494, постановою ПФУ від 19.09.2013 р. № 16-1.

Так, ДФСУ та ПФУ складено Протокол № 10/3 (далі – Протокол) про обмін інформацією щодо даних про фізичних осіб (платників єдиного внеску) – пенсіонерів за віком або осіб з інвалідністю.

Відповідно до норм Протоколу, ПФУ надає ДФСУ інформацію щодо фізичних осіб (платників єдиного внеску) про те, що вони є пенсіонерами за віком або особами з інвалідністю із зазначенням дати встановлення пенсії або інвалідності.

Таким чином, членам фермерського господарства, що набувають статус пенсіонера за віком та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, окремо повідомляти контролюючий орган про такий статус не потрібно.

Якщо член фермерського господарства є особою з інвалідністю та отримує соціальну допомогу від Фонду соцстраху або Управління праці та соціального захисту населення, то підтвердженням встановлення інвалідності є довідка до акта огляду в медико-соціальній експертній комісії про встановлення групи інвалідності, яка надається до контролюючого органу за місцем реєстрації.

По материалам Категорія 301.04.04 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям