Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.12.18
2774 7 Печатать

Глава Уряду пропонує вирішити питання нерівності оплати праці жінок і чоловіків в Україні

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує на рівні центральної влади обговорити і вирішити питання нерівності оплати праці жінок і чоловіків, яке має місце в Україні. Про це він сказав під час участі в роботі Українського жіночого конгресу.

Захід пройшов у Києві вдруге і зібрав близько 500 найактивніших і найуспішніших жінок і чоловіків з політики, бізнесу, неурядових організацій та медіа України. Мета конгресу – серед іншого об'єднати людей довкола ідеї забезпечення гендерної рівності в різних секторах українського суспільства. Цього року одними з ключових тем зібрання стали кар’єрні можливості жінок в армії, поступове збільшення частки жінок серед працівників органів влади, проблеми домашнього насилля.

За словами Володимира Гройсмана, конгрес стає впливовим рухом, який має широку суспільну підтримку.

«Я радий, що, приміром, в Уряді представництво жінок зростає. П’ята частина Уряду – це жінки. І я знаю, що там, де за справу беруться жінки, є точність, відповідальність і висока якість. Не помічати і не визнавати це, було б несправедливо, – сказав Володимир Гройсман. – І зараз нам потрібно ліквідувати нерівність в оплаті праці. Дивимося на статистику і бачимо: жінки чомусь отримують менше грошей. Це дикунство, і цього не може бути у суспільстві. Проблема потребує негайного вирішення. Якщо будуть пропозиції системного врегулювання – ми консолідуємо більшість для ухвалення рішень».

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Надежда
09.12.18 09:36

Что то я не совсем понимаю, в каких сферах у нас женщины получают меньше чем мужчины. Или они сравнивают з/п няни и, например, капитана дальнего плавания?

Ответить
  • Мурзик
10.12.18 13:36

Надежда, в таких случаях ВСЕГДА сравнивают зарплаты мужчин и женщин ОДНОЙ И ТОЙ ЖЕ ПРОФЕССИИ.

Ответить
  • Надежда
10.12.18 20:40

Мурзик, какой, уточните пожалуйста. Преподаватель ж/м-одинаково, бухгалтер ж/м -одинаково. В какой сфере у нас угнетают женщин? Судя по статье- везде.

Ответить
  • Фрося
10.12.18 10:36

Типа секретарше Нефтегаза зарплату с 46 тыс грн  таки подымут?

Ответить
  • Алла
10.12.18 11:19

Що нам ще запропонують, аби не  займатись  реально економічним розвитком?

Ответить
  • Ігор
11.12.18 10:20

Тоді починайте ретельно перевіряти торгівлю та рошени з контіками - там майже одні жінки, а платня в конвертах.

Ответить
  • Pyka 3AKOHA
11.12.18 13:50

Под лозунгом "Даёшь повышение зарплаты мужикам!" )))

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям