Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.12.18
22061 6 Печатать

Роз'яснення для страхувальників щодо подання звітності до Фонду соцстраху

За І квартал 2019 року страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів до Фонду соцстраху, будуть подавати звіт до Фонду за новою формою.

Правлінням Фонду соцстраху (далі – Фонд) прийнята постанова від 12.12.2018 р. № 28 «Про деякі питання обліку заборгованості страхувальників зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України» (далі – постанова № 28), якою встановлено форму Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України.

При цьому визнано такими, що втратили чинність, постанову правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 30.11.2010 р. № 31 «Про порядок стягнення та обліку заборгованості зі сплати страхових внесків до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України»(далі – постанова № 31), та постанову правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 18.01.2011 р. № 4 «Про затвердження Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» (далі – постанова № 4).

Постанова № 28 набуває чинності з 1 січня 2019 року.

Таким чином, в останнє, за підсумками 2018 року, страхувальники подають до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду:

- до 21 січня 2019 року Звіт по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням (форма Ф4-ФСС з ТВП) відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою № 4;

- до 25 січня 2019 року Звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України відповідно до постанови № 31.

Починаючи зі звіту за І квартал 2019 року, страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та/або на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, щокварталу до 10 квітня, 10 липня, 10 жовтня, 15 січня, подають до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду Звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України (далі – Звіт) до повного погашення заборгованості за формою, наведеною у додатку до постанови № 28.

Тобто Звіт за І квартал 2019 року подається страхувальниками до 10 квітня 2019 року за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду.

У разі зміни місцезнаходження або місця проживання, що пов'язане зі зміною адміністративно-територіальної одиниці у звітному періоді, звітність за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) страхувальник подає до відділення робочого органу виконавчої дирекції Фонду, що відповідає новому місцезнаходженню (місцю проживання).

При цьому зазначаємо, що у разі погашення страхувальником заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду до кінця звітного періоду, звітність до Фонду не подається.

По материалам Фонд соцстраху

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • М-ира
17.12.18 10:48

Так отменили квартальный отчет в 2019г. или нет?

Ответить
  • Ігор
17.12.18 12:35

Підприємства, яким ФСС заборгував, повинні розробити та затвердити форму звіту по заборгованості ФСС перед ними. ФСС в свою чергу повинен звітувати підприємствам до повного погашення заборгованості.

Ответить
  • Ігор
17.12.18 12:58

Також треба підприємствам розробити уніфіковану форму "Звіт з пільг", за якою ФСС буде звітувати перед ними за користування пільгами: по кількості робочих годин, які вони повинні були витратити, але не витратили, переклавши свої обов'язки на підприємства. Бо у всьому світі страхові компанії/фонди самі вирішують питання виплат по страховим випадкам.

Ответить
  • Елена
17.12.18 14:18

И все это до 2 апреля

Ответить
  • Oleg7
18.12.18 14:21

Цирк как обычно в самом тексте постановления, который отличается от этого комментария:
"2. За підсумками 2018 року (одноразово) страхувальники подають:2.1. Звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за підсумками 2018 року відповідно до постанови правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 30.11.2010 N 31, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 17.12.2010 за N 1286/18581.
2.2. Звіт по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням за підсумками 2018 року відповідно до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 18.01.2011 N 4, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 24.03.2011 за N 392/19130 (із змінами)"
Получается все подают два дополнительных отчета за 2018 год в ФСС. 

Ответить
  • Аня
02.04.19 14:31

Взагалі не зрозуміло як заповнювати цей звіт, і які організації повинні його подавати!??
Якщо ми бюджетна установа і заборгованості по зарплаті не маємо, то цей звіт подавати не треба?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям