Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


15.07.19
3394 0 Печатать

Інвестиційна нерухомість: коли нараховується амортизація

"Вісник. Офіційно про податки".

Якщо інвестиційна нерухомість у бухгалтерському обліку відображається платником за справедливою вартістю відповідно до МСБО 40 (амортизація не нараховується), то при визначенні об’єкта оподаткування податком на прибуток різниці (до збільшення/зменшення), визначені ст. 138 ПКУ, не виникають.

Водночас у разі здійснення обліку інвестиційної нерухомості згідно з правилами МСФЗ за собівартістю платник має право нараховувати амортизацію такої інвестиційної нерухомості згідно з вимогами п. 138.3 ПКУ для цілей оподаткування.

У разі переведення у бухгалтерському обліку інвестиційної нерухомості до основних засобів, що амортизуються, для цілей нарахування амортизації у податковому обліку відповідно до положень п. 138.3 ПКУ враховується балансова вартість такого об’єкта без урахування його переоцінки (уцінки, дооцінки), проведеної відповідно до положень бухгалтерського обліку.

ІПК від 02.07.2019 р. № 3035/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям