Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.07.19
2137 1 Печатать

Презумпції добросовісності платника податків відповідає обов’язок доведення контролюючим органом правомірності прийнятого рішення

"Вісник. Офіційно про податки".

Презумпція добросовісності платника податків означає, що подані платником контролюючому органу документи податкової звітності є дійсними, повно та об’єктивно відтворюють господарські операції, що є об’єктом оподаткування та/або фінансові показники яких впливають на податковий обов’язок платника податків, якщо інше не буде доведено контролюючим органом.

У площині процесуального регулювання презумпції добросовісності платника податків відповідає обов’язок доведення контролюючим органом правомірності прийнятого рішення в судовому процесі, порушеному за позовом платника податків про скасування рішення як неправомірного.


У разі надання контролюючим органом доказів, які спростовують дійсність чи повноту даних поданої платником податків податкової звітності, платник податків повинен довести наявність законних підстав для врахування задекларованих в податковому обліку даних при визначені суми його податкового обов’язку.

/Постанова ВС від 18.06.2019 р. у справі № 804/1606/17/

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • хаха
29.07.19 09:13

Налогоплательщик ничего не обязан доводить ни налоговой ни в суде ни полиции ни чиновникам! Он имеет право на это, но не обязан этого делать! Когда уже исчезнет этот совковый бред об обязанности налогоплательщика и отсутствии у него права?!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям