Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.10.19
1928 1 Печатать

Несплата контрагентом податку до бюджету тягне відповідальність та негативні наслідки саме для такої особи

"Вісник. Офіційно про податки".

Як з’ясував Суд, доводи податкового органу ґрунтуються на інформації, отриманій за результатами аналізу податкової звітності контрагентів Товариства-позивача, та без будь-яких фактів фіксації порушення робиться висновок про нереальність господарських операцій із позивачем.

По суті ж перевірка Товариства проводилася без дослідження та аналізу його первинних документів щодо взаємовідносин із контрагентами. Тому судами правильно зазначено, що висновки податкового органу про порушення позивачем податкового законодавства, які покладені в основу акта перевірки та відповідно оскаржуваного рішення, є безпідставними.

При цьому у випадку невиконання контрагентами свого обов’язку зі сплати податку до бюджету, на обставини чого посилається ДФС, це тягне відповідальність та негативні наслідки саме для таких осіб. Зазначена обставина не є підставою для позбавлення платника податку права на формування податкового кредиту у разі, якщо останній виконав усі передбачені законом умови щодо отримання такого права і має всі документальні підтвердження розміру свого податкового кредиту.

Постанова ВС від 27.08.2019 р. у справі № 815/5853/13-а

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Зараза
10.10.19 15:04

Господе, автор)) Этой позиции суда уже лет семь, если не больше))

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям