Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


27.12.19
9133 2 Печатать

Запроваджено електронну товарно-транспортну накладну

Відсьогодні бізнес матиме зручну для використання електронну товарно-транспортну накладну (е-ТТН). На транспортному порталі e-transport.gov.ua працює відповідний сервіс. Про це заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 27 грудня 2019 року, під час спільного брифінгу з Віце-прем’єр-міністром – Міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

Участь у брифінгу також взяли генеральний директор Директорату цифрової інфраструктури на транспорті Міністерства Фарід Сафаров, генеральний директор Галузевого центру цифровізації та кібербезпеки Володимир Набоков.

Е- ТТН - електронний документ для засвідчення права на здійснення вантажних перевезень. Наразі впроваджено пілотний проект - на рівні Міністерства інфраструктури побудована центральна база даних е-ТТН, до якої вносяться дані від комерційних систем документообігу, які обслуговують вантажоперевізників.

Міністр інфраструктури відзначив, що саме такі рішення, як запровадження е-ТТН, пришвидшують інтеграцію України до єдиної транспортної мережі, що об'єднує Європу з Азією. «Запровадження е-ТТН забезпечує прискорення та спрощення взаємодії між учасниками перевезень, запобігає підміні нелегітимних ТТН, забезпечує облік автомобільних вантажних перевезень у єдиній системі, зменшення витрат на створення та передачу ТТН, дає єдину точку доступу різних відомств до всіх реєстрів, які регулюють процес автомобільних вантажних перевезень», – повідомив Владислав Криклій.

Можливості, які надає е- ТТН:

  • прискорення процесу перевірки перевізника;
  • отримання актуальної інформації з необхідних реєстрів в real-time;
  • єдиний доступ різних відомств до всіх реєстрів, які регулюють процес автомобільних вантажних перевезень;
  • автоматизація застосування штрафних санкції;
  • моніторинг діяльності контролюючих органів на місцях.

Міністерством розпочато пілотний проект щодо впровадження електронного документообігу електронної товарно-транспортної накладної, завданням якого є протестувати електронний документообіг електронної товарно-транспортної накладної з використанням єдиної компоненти за участю операторів електронного документообігу та учасників ринку вантажних перевезень автомобільним транспортом, стимулювати використання електронного документообігу у сфері вантажних перевезень автомобільним транспортом, з метою цифровізації процесів у транспортній галузі.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Николай
28.12.19 14:05

Ох и нехорошее у меня предчуствие по этому документу...

Ответить
  • Светлана Владимировна
02.01.20 15:49

кто-то нашел там єтот сервіс? 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям