Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.03.20
1867 3 Печатать

НБУ закликає банки знизити вартість онлайн-розрахунків

Нацбанк тимчасово скасував тарифи за платежі в Системі електронних платежів (далі – СЕП) на період карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусу (COVID-19).

Протягом цього періоду Нацбанк не стягуватиме з банків плату за здійснення розрахунків у системі. Зокрема, з 24 березня 2020 року скасовується діюча плата для банків за оброблення електронних розрахункових документів та повідомлень у СЕП.

"Наш пріоритет в умовах карантину – дистанційність. Ми прагнемо, щоб безготівкові платежі були дешевшими, ніж готівкові, та вживаємо необхідні кроки у цьому напрямі. Ми рекомендуємо банкам діяти відповідно і знижувати вартість онлайн розрахунків для своїх клієнтів. Це наша спільна соціальна відповідальність та турбота про українців", – наголосив заступник Голови НБУ Сергій Холод.

Відповідні зміни ухвалені постановою Правління НБУ від 20.03.2020 р. № 36 "Про внесення змін до окремих тарифів на послуги (операції), що надаються (здійснюються) Національним банком України, та скасування постанови Правління Національного банку України від 27 грудня 2019 року № 160".

Після припинення карантину Нацбанк відновить тарифи за послуги, що надаються в СЕП, про що повідомлятиметься додатково*.

Про інші заходи, які Нацбанк вирішив запровадити для підтримання банківської системи на час обмежень, пов’язаних з поширенням COVID-19, читайте за посиланням.

Довідково:

Система електронних платежів Національного банку (СЕП) – державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України.

Національний банк України є платіжною організацією та розрахунковим банком системи. Це єдина системно важлива платіжна система в Україні. Вона забезпечує здійснення 96% міжбанківських переказів коштів у національній валюті в межах України.

Учасниками СЕП станом на 01.01.2020 р. є  75 банків, Державна казначейська служба та НБУ.


* Запровадження нових тарифів на послуги в СЕП, що мали вступити в дію з 24 березня 2020 року, відтерміновується.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталія
23.03.20 09:55

Чи можна оплатити єдиний податок з карткового рахунку особистого за ФОП знайомого чи родича 

Ответить
  • Руслан
23.03.20 14:31

Можна, тільки в призначенні платежу треба вказати ідентифікаційний код тієї особи за яку платити:
+;101;Ідентифікаційний код за кого платите;сплата єдиного податку за....;;;

Ответить
  • Татьяна
23.03.20 17:40

Нельзя, если платит другое лицо за ФОП, то это доход последнего , возникает подоходный налог. Если платить через карточку Приват , там есть такая функция  " оплатить через другое лицо и подтянуть его код. Вот тогда в квитанции не видно что оплата через другого человека. Но это есть только в Привате!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям