Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


03.07.20
7078 4 Печатать

Перевірки товарно-транспортних накладних з перевезення вантажів автотранспортом посиляться, - КМУ

1 липня, на своєму засіданні Уряд схвалив протокольне рішення, яким доручив Міністерству фінансів спільно з Державною фіскальною службою, Міністерством інфраструктури та Укртрансбезпеки з 1 липня по 30 вересня цього року забезпечити проведення посилених заходів перевірки товарно-транспортних накладних з перевезення вантажів автотранспортом (за місцем провадження діяльності вантажовідправника). Про результати проведених заходів відповідні відомства та служби мають поінформувати Кабінет Міністрів до 31 жовтня. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Збереження доріг від передчасного руйнування вантажівками – не менш важливе завдання, ніж їх безпосереднє будівництво, яке поставив перед нами Президент. Інспектори Укртрансбезпеки працюють цілодобово, щоб забезпечити дієвий габаритно-ваговий контроль. Сьогоднішнім рішенням Уряд посилює перевірки товарно-транспортних накладних з перевезення вантажів автотранспортом. Це дозволить зменшити системні порушення вагових норм при перевезенні вантажів”, - зазначив Владислав Криклій.

Крім цього, з метою проведення дієвого габаритно-вагового контролю Міністерству інфраструктури спільно з Укравтодором, Укртрансбезпеки та Нацполіцією доручено забезпечити встановлення дорожніх знаків для обмеження руху надмірно завантажених транспортних засобів на дорогах загального користування державного значення. Кабінет Міністрів має бути поінформований щодо переліку ключових маршрутів руху надмірно завантажених транспортних засобів із їх проходженням через місця проведення ГВК (з нанесенням на інтерактивну мапу).

По материалам КМУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
03.07.20 10:18

Перевіряти треба вантаж і вагу вантажу, а в нашій корумпованій африканській Україні поліції будуть перевіряти правильність заповнення граф ТТН та вимагати хабарі.
Про Правила дорожнього руху від 10 жовтня 2001 р. № 1306 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1306-2001-п/print) 
1.10. Терміни, що наведені у цих Правилах, мають таке значення: 
...
габаритно-ваговий контроль - перевірка габаритних і вагових параметрів транспортного засобу (...), причепу і вантажу на предмет відповідності встановленим нормам щодо габаритів (...) та щодо навантаження (фактична маса, осьове навантаження), яка проводиться відповідно до встановленого порядку на стаціонарних або пересувних пунктах габаритно-вагового контролю;
2.4-1. У місці здійснення габаритно-вагового контролю на вимогу працівника пункту габаритно-вагового контролю або поліцейського водій вантажного автомобіля (...) повинен зупинитися ..., а також: 
а) передати для перевірки документи, зазначені в підпунктах "а", "б" і "г" пункту 2.1 цих Правил; 
б) надати транспортний засіб та причіп (за наявності) для вагового та/або габаритного контролю відповідно до встановленої процедури. 
Документи на вантаж зараз не вимагають/перевіряють.

Ответить
  • Ігор
03.07.20 10:22

2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі: 
а) посвідчення водія на право керування транспортним засобом відповідної категорії; 
б) реєстраційний документ на транспортний засіб (...); 
г) на маршрутних транспортних засобах - схему маршруту та розклад руху; на великовагових і великогабаритних транспортних засобах та транспортних засобах, що здійснюють дорожнє перевезення небезпечних вантажів, - документацію відповідно до вимог спеціальних правил; 
ґ) чинний страховий поліс ...;

Ответить
  • ***
03.07.20 11:04

В Киеве на Окружной дороге в районе Борщаговки на вспомогательной дороге стояли/стоят  весы для авто. За лет 10 ни утром ни вечером, проезжая на работу/с работы, не видела ни одного взвешивания. Завидовала белой завистью: у весовщика шикарная работа. Но не находила ответа на вопрос: а почему их поставили не на въезде в город ?

Ответить
  • Mariya A.
03.07.20 11:51

Висновок з цього протокольного рішення наступний:
Автошляхи будуть перевантажені купою ТТНок та дорожніми знаками.
Проте, в деяких головах - порожняк (((

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям