Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


08.08.20
1491 0 Печатать

30 вересня 2020 року граничний строк сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи

Для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність граничні строки сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи, отримані у 2019 році 30 вересня 2020 року, відповідно до Закону України від 17.03.2020 р. № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Звертаємо увагу, що відповідно до п.126.1 ПКУ, у разі якщо платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов’язання протягом строків, визначених ПКУ, такий платник податку притягується до відповідальності у вигляді штрафу:

- у разі затримки сплати до 30-ти календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10 % погашеної суми податкового боргу;

- у разі затримки сплати понад 30 календарних днів — у розмірі 20 % погашеної суми податкового боргу.

Крім того, п.п. 129.1.3 ПКУ передбачено, що після спливу встановлених ПКУ строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня.

У разі самостійного нарахування суми грошового зобов’язання платником податків нарахування пені розпочинається після спливу 90 днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного ПКУ.

По материалам ГУ ДПС в Одеській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям