Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.09.20
17787 10 Печатать

ДПС назвала основні порушення, які виявляє в ході проведення перевірок

Податківці звертають увагу суб'єктів господарювання на основні порушення, що виявлені в ході контрольно-перевірочних заходів впродовж січня - серпня 2020 року. А саме:

1. Безпідставне формування витрат та податкового кредиту внаслідок здійснення нереальних господарських операцій, а саме неможливість здійснення безпосереднім «контрагентом» та передуючими псевдопостачальниками реальної господарської діяльності та конкретної операції у зв'язку з:

— відсутністю у власності/користуванні будь-яких об’єктів оподаткування та не придбання будь-яких послуг (оренди приміщення, транспортних, комунальних послуг тощо), які б дозволяли провадити господарську діяльність (за даними звітності за формою № 20-ОПП та ЄРПН);  

— відсутністю або незначною кількістю персоналу, що не дозволяє провадити господарську діяльність, або штучне «наповнення» суб’єкта значною кількістю трудового персоналу з нарахуванням заробітної плати менше за мінімальну (за даними звітності за формами №№ Д4, №1ДФ);

— відсутністю за місцезнаходженням, з якого мало б проводиться систематичне ведення господарської діяльності (за даними контролюючих органів за місцем обліку «постачальників»);

— відсутністю реального (законного) джерела походження товарів (відсутністю його виробництва або імпорту) (за даними фінансової звітності, ЄРПН тощо);  

— відсутністю даних щодо зберігання і транспортування товару, виходячи із його фізичних характеристик і обсягу (за даними ЄРПН);

— наявністю інформації щодо визначення «постачальників»: «суб’єктами фіктивного підприємництва»; «учасниками транзитно-конвертаційних груп», «суб’єктами, що створені для надання податкової вигоди іншим платникам» тощо (за інформацією, наведеною у конкретних рішеннях судів, оприлюднених у Єдиному державному реєстрі судових рішень).

2. Не здійснення нарахувань податкових зобов’язань з податку на додану вартість за рахунок не визначення частки використання податку на додану вартість за придбаними товарами/послугами та/або необоротними активами між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями.

3. Включення до складу податкового кредиту вартості товарів/послуг, що використані не в господарській діяльності.

4. Не включення до доходу від усіх видів діяльності, сум  кредиторської заборгованості щодо якої минув термін позовної давності.

5. Непідтвердження витрат та податкового кредиту документами податкового та бухгалтерського обліку.

6. Порушення термінів реєстрації/відсутності реєстрації в ЄРПН податкових накладних, складених при визначенні податкових зобов’язань з ПДВ.

Крім того, залучались до фінансування суб’єкти, які не сплачують податки з отриманих коштів (інститути спільного інвестування, якими управляють  компанії з управління активами (КУА)); використання житлово-будівельних (споживчих) кооперативів (кошти для здійснення будівництва надходять у вигляді пайових внесків); завищення собівартості об’єкта, що будується, за рахунок використання будівельних матеріалів невідомого походження.

Довідково: у січні – серпні 2020 року підрозділами управління податкового аудиту проведено 19 планових та 23 позапланових документальних перевірки. За результатами проведених перевірок до бюджету донараховано узгоджених податкових зобов’язань 8,7 млн. грн.

Зменшено від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток на 15,4 млн тис. Зменшено суму від'ємного значення різниці між податковими зобов'язаннями та податковим кредитом з ПДВ на 0,8 млн. грн. Зменшено суму ПДВ, заявлену до відшкодування з бюджету на 2,1 млн. грн.

По материалам ГУ ДПС у Чернівецькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ния
30.09.20 12:03

О несоответствии взятой в НК налоговой накладной первому событию - ни слова, знач, наверное, это и не проверяется - зря только бухгалтеры мучаются с тем, как составить НН и РК)

Ответить
  • Аля
30.09.20 12:41

Ния, см.п.5 Неподтвержденный НК документами.
В реалии происходит так: НН составленную с нарушением, а именно: несоответствие дате 1 события или ошибки в  реквизитах, отличие  названия номенклатуры товара в расходной накладной и НН и прочие ошибки, которые мешают идентифицировать операцию, так вот такие НН признаются недействительными и соответственно нет по ним НК и... далее по тексту пункта 5 

Ответить
  • Ігор
30.09.20 14:15

Таке враження, що з нас зробили Аліс (Льюїса Керрола) та помістили по інший бік дзеркала:
1. Паперова 20-ОПП вирішує фактичну наявність/відсутність ОЗ;
2. Штучне "наповнення" персоналом нагадало "Велике будівництво" від президента єрмака та товариша Зе, де представник діда Ріната шмигаль створив 500 тис.роб.місць по 5 - 6 тис. зарплати "брудними";
3. Нема інформації: скільки зняли зобов'язань, нарахованих на "фіктивне" (на погляд фіскальні) постачання.

Ответить
  • Ігор
30.09.20 14:50

За 1 копійку ТОВ "Нью Екосвіт" має знищити 735 тысяч пачок цигарок на замовлення податкової служби у Закарпатській області. ...

"Нью Екосвіт" виграло тендер не торгуючись, фірма одразу запропонувала 1 копійку за свої послуги, і зробити дешевшу пропозицію інші учасники вже не могли.

...

ТОВ "Нью Екосвіт" засноване у  березні 2013 року, власниками зазначені Віктор Вудмаска та Олександр Вагерич. Перший – співмешканець в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Маріанни Готри, другий є повним тезкою сина старшого державного інспектора на Закарпатській митниці Олександра Вагерича.

Інший уповноважений представник ТОВ "Нью Екосвіт" Анатолій Митровка є чоловіком Любові Митровки, начальника відділу у Головному територіальному управлінні юстиції у Закарпатській області.

Ответить
  • павло
30.09.20 15:10

Звідки взяті (притягнуті за вуха) порушення --за даними звітності за формою № 20-ОПП та ЄРПН;  за даними звітності за формами №№ Д4, №1ДФ;за даними фінансової звітності, ЄРПН тощо. Конретіки ніякої. Так... бла-бла-бла. А ти, любий, їди доказуй через суд свою діяльність.

Ответить
  • Лариса
30.09.20 15:43

Не поняла....а мораторий????

Ответить
  • 123
30.09.20 18:08

непідтверджені накладні-це вони перевіряють всі видаткові накладні оригінали з печаткою.От продавці скидають покупцям рахунки то на електронку чи на вайбер, покупець оплачує а накладні пришлють по почті або і не пришлють, от це і є основа для зменшення затрат. На ваші видаткові і податкові ніхто і дивиться їм і цього вистачає щоб дорахувати і звинуватити в фіктивних операціях.

Ответить
  • Елена
30.09.20 18:43

Анализ данных,которых покупатель не видит это прикольно. Я должна у покупателя взять баланс? А кто мне его даст? А объекты ОС? Пойти сделать инвентаризацию? Идиотизм.

Ответить
  • Ханна
01.10.20 10:05

Елена, баланс не даю, с какого перепуга?..а справку ЧА да...все остальное в открытых реестрах..

Ответить
  • Гость
01.10.20 21:51

Мы возмещаем НДС. Так вот, под пунктом 3 они понимают, не использованные ТМЦ в месяце приобретения (читай получения НК) в хоз.деятельности. И то, что они находятся на складе никого не волнует...

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям