Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


22.10.20
1872 5 Печатать

Колектори будуть зобов’язані дотримуватися вимог до етичної поведінки, а за порушення будуть встановлені санкції

У Верховній Раді група народних депутатів зареєструвала законопроєкт № 4241 про захист боржників при врегулюванні простроченої заборгованості. Це спільний документ, над яким працювали народні депутати, Національний банк України та Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Законопроєкт має чітко встановити правила роботи колекторів та їх регулювання. Зокрема, порядок реєстрації колекторської компанії, вимоги до етичної поведінки з боржниками, до нагляду за колекторською діяльністю, а також санкції за порушення. Тобто законопроєкт передбачає зміни, які допоможуть реформувати ринок колекторських компаній.

Перша зі змін – створення публічного Реєстру колекторських компаній, який вестиме Національний банк. Законопроєкт має зобов’язати усі компанії, що займаються врегулюванням проблемної заборгованості, привести свою діяльність до його вимог та зареєструватися в загальному Реєстрі. 

Друга зміна – нагляд за колекторами та їх поведінкою стосовно споживачів, який здійснюватиметься НБУ. Тобто Національний банк контролюватиме дотримання колекторами законодавства, встановлюватиме додаткові вимоги до взаємодії зі споживачами і захищатиме права споживачів, розглядатиме звернення громадян. Також регулятор отримає змогу накладати штрафні санкції чи виключати порушника з Реєстру колекторських компаній у випадках порушень.

Третя зміна – банки та фінансові компанії ще на етапі підписання договору про споживчий кредит повинні будуть попереджати клієнта про можливість залучення колектора у випадку прострочення платежу за кредитом. Кредитодавець також зобов’язуватиметься публікувати інформацію про колекторську компанію на своєму вебсайті та в місцях надання послуг. Тобто, ще до підписання кредитного договору споживач повинен отримати вичерпну інформацію про компанію, з якою доведеться врегульовувати прострочену заборгованість. 

Четверта зміна – колектори повинні будуть дотримуватися вимог до етичної поведінки під час взаємодії зі споживачем. Законопроєкт установлює виключний перелік способів дозволеної взаємодії колектора зі споживачем фінпослуг та встановлює обмеження максимальної частоти такої взаємодії. За порушення цих вимог передбачено відповідальність: від штрафів до виключення з Реєстру колекторських компаній. 

Та найголовнішим є врегулювання діяльності колекторських компаній на законодавчому рівні. Адже сьогодні законодавство не визначає термінів "колектор" чи "колекторська діяльність" та не врегульовує повноваження і правила поведінки таких компаній. Через це трапляються численні порушення прав споживачів фінансових послуг.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ева
22.10.20 07:58

Ну это также, как в средние века палача попросить поделикатнее отрубать голову.

Ответить
  • Светлана
22.10.20 08:46

камеры на грудь коллектору как полицейским и транслировать на Ютуб

Ответить
  • Анжела
22.10.20 12:21

Как хамло может быть деликатным, насмешили))) Ведь априори интеллигентный человек не пойдет на такую работу! Даже если будет нуждаться, найдет другую. У нас на работе был случай:Сынок нашей (уже бывшей работницы) набрался кредитов, поручителем стала работница (то есть мама его ) вовремя не платила, соврала, что на работе ей не выдают 3 мес зарплату. Зарплату же платят нам всегда вовремя. Так вот эти "вежливые" коллеторы, а именно неудачница, которая пошла работать выбивалой, нашла нашего главного бухг в фейсбуке, там же всех ее родственников и звонила им , их начальству/угрожала/материла. Полиция эту ... быстро поставила на место, коллекторша/хабалка потом звонила извинялась. Только кому нужны ее извинения, после стольких слез и вытрепанных нервов милой женщины и ее близких причем совершенно не заслуженно!

Ответить
  • Ігор
22.10.20 13:44

В розумово-розвинутих цивілізаціях, борг вимагається тільки після набрання законної сили судового рішення. Так діє верховенство права. Тобто боржнику дається право надати свої контраргументи для оцінки їх судом. Тільки, коли суд визнає існування боргу та його суму, задіють судового виконавця. Колекторів нема - це паханське нововведення Партії Регіонів порошенка.

Ответить
  • Ігор
22.10.20 14:24

Пропоную уявити неймовірне при олігархізмі та корумпізмі, коли комунальний боржник:
1. Може оскаржити навіть тарифи. Бо їх встановили на місцевій сесії, де депутатами є керівники комунальних підприємств, які одночасно представляють провладні політичні сили;
2. Може замовити аудит витрат комунального підприємства, де неймовірно роздутий адміністративний апарат та їх зарплати;
3. Замовити незалежну оцінку закупівель, які здійснювало комунальне підприємство, та закладало в ціну 30%-ві - 50%-ві відкати та у підконтрольних рідними або політичними спільниками постачальників.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям