Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.04.21
2823 7 Печатать

Мінсоцполітики пропонує щорічно збільшувати розмір допомоги при народженні дитини

Розмір державної допомоги при народженні (усиновленні) дитини зараз становить 41 280 грн. Цей розмір не переглядався із 1 липня 2014 року. В умовах посилення інфляції розмір державної допомоги при народженні (усиновленні) дитини потребує перегляду. 

З цією метою Міністерство соціальної політики оприлюднило для обговорення проєкт Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім"ям з дітьми" щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини". Цей проєкт можна побачити на сайті СПО об’єднань профспілок

Законопроєктом передбачається підвищення розміру допомоги при народженні дитини. Із 01.01.2022 року розмір допомоги пропонується встановити у розмірі 50 000 грн. Виплата проводитиметься одноразово у розмірі 25% загального розміру допомоги, решта суми виплачуватиметься протягом 36 місяців рівними частинами. 

Із 01.01.2023 і в подальшому щороку з 1 січня передбачається збільшення розміру допомоги при народженні дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень порівняно з груднем попереднього року).

Збільшиться також розмір допомоги при усиновленні дитини, оскільки допомога при усиновленні дитини надається у розмірі , встановленому для допомоги при народженні дитини. 

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ирина
14.04.21 09:59

Зачем изобретать велосипед? нужно привязать к прожиточному минимуму.

Ответить
  • Анна
14.04.21 16:08

Ирина, они забыли указать: за счет работодателя, при наличии электронного больничного, стаж от 37 лет :))

Ответить
  • Наталия
14.04.21 10:21

так мы уже это проходили . по 100 000 платили !!!! И что? 

Ответить
  • Лариса
14.04.21 14:11

Наталия, начали плодиться пьяницы. Ради пособия на бутылку. И цены у торгашей на детское питание и товары взлетели до небес. В надежде это самое пособие за коляски-памперсы-кашки отобрать. А нормальные люди понимают, что детей потом поднимать надо. Учить, обеспечивать жильем, и в люди выводить. А то и всю жизнь помогать. 

Ответить
  • Наталія
14.04.21 11:56

Наталия, і народили по 5 дітей ( бо ще обіцяли бус дати) , а батьки бухають, а діти бідують.

Ответить
  • Лариса
14.04.21 14:21

Наталія, проблема тут лежит глубже, чем просто бедные дети. Эти бедные дети в кого потом вырастут? Люди, которые готовы дать новому поколению достойное воспитание и образование, на временные подачки не ведутся. Именно образованное и культурное поколение сможет потом держать страну достойно, или как минимум на плаву. А что бывает, когда очень много бедствующих детей, мы видим на примере той же Африки. Но мы не Африка, у нас холодно. Критическую массу неучей страна может и не выдержать. 

Ответить
  • Наталія
14.04.21 20:50

Лариса, ви праві. Як ці сім'ї до цього привикають, робити їх не заставиш, живуть на дитячі гроші, влада місцева їх жаліє і допомагає тим,що працевлаштовують на 3 місяці до підприємців на роботу, а потім вони ще ідуть на біржу і весь час одержують допомогу,яку пропивають.Відправили таку мамашу в реабілітаційний центр а вона повернулася після реабілітації знову вагітна. В хаті просто жах,діти старші теж не навчені до порядку. Но телефони у всіх є дорогі. Вони не бояться ні соціальних служб ні поліції,нікого. В магазинах наберуть товару в борг ( в селах дають) ,обманюють продавців що скоро отримають велику допомогу,отак і живуть. В містах так не замітно,а селі все видно.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям