Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


06.05.21
2211 2 Печатать

Чи штрафують єдинників 1 та 2 груп за несвоєчасну сплату авансових внесків у період карантину?

Чи застосовується штрафна санкція, передбачена п. 122.1 ПКУ, за несплату (неперерахування) або сплату (перерахування) не в повному обсязі ФОП – платником ЄП першої або другої групи авансових внесків ЄП протягом періоду здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)?

За несплату (неперерахування) або сплату (перерахування) не в повному обсязі фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку першої або другої групи авансових внесків єдиного податку в період з 01 березня по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, штрафна санкція, передбачена п. 122.1 ПКУ, не застосовується.

Крім того, тимчасово платники єдиного податку першої групи звільняються від сплати цього податку за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року, крім випадків порушення такими платниками встановлених главою 1 розд. XIV ПКУ умов застосування першої групи платників єдиного податку.

По материалам Категорія 107.04 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
06.05.21 09:57

Штрафа то нет, а вот пеня там на порядок больше штрафа считается от суммы просрочки. С этой что?

Ответить
  • Олена
18.05.21 12:46

відповіді немає!  Питання про НЕСВОЄЧАСНУ сплату. При такому роз"ясненні можна  взагалі не платити й отримати тільки адмінштраф?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям