Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


14.05.21
1266 1 Печатать

Відповідальність суб’єкта господарювання, у разі невидачі розрахункового документа у паперовій формі на вимогу споживача при застосуванні ПРРО

Якщо суб’єкт господарювання, який застосовує програмний РРО (далі – ПРРО), створив в електронній формі фіскальний чек та надіслав його на наданий споживачем (покупцем) абонентський номер або адресу електронної пошти, то розрахунковий документ вважається виданим споживачу.

У разі невиконання цієї вимоги (фіскальний чек не створено в електронній формі та не надіслано споживачу в зручний для нього спосіб) за рішенням відповідних контролюючих органів застосовуються фінансові санкції в таких розмірах:

- за порушення, вчинене вперше, – 10 % вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), товарів (робіт, послуг);

- за кожне наступне вчинене порушення – 50 % вартості проданих з порушеннями, встановленими п. 1 ст. 17 Закону № 265, товарів (робіт, послуг).

По материалам ГУ ДПС у Черкаській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юра Г.
14.05.21 03:44

Добро пожаловать в реальность. И как там на счет безоплатного ПРРО? Я бы пословицу скупой платит дважды заменил девизом команды без понятий без лоха жизнь плоха Потихоньку система начинает самовостанавливаться, ибо не применение понятий не влияет на их действие.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям