Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.05.21
2892 0 Печатать

Як у ПДВ-декларації відображати отримані від нерезидента послуги на території України?

Як у податковій звітності з ПДВ відображаються операції з отримання платником ПДВ послуг від нерезидента на митній території України?

Операції з отримання послуг від нерезидента на митній території України відображаються в наступних рядках податкової декларації з ПДВ (далі – декларація):

  • нарахування податкових зобов’язань та їх коригування в залежності від ставки за якою вони оподатковуються (основною або 7 %) вказуються у рядках 6.1 або 6.2 відповідно;
  • податковий кредит та коригування податкового кредиту в залежності від ставки (основна або 7 %) – у рядках 13.1 або 13.2 відповідно.

Заповнення зазначених рядків передбачає подання додатка (Д1) до декларації за умови проведення коригувань податкових зобов’язань, нарахованих за операцією з отримання послуг від нерезидента на митній території України (у разі збільшення суми компенсації за звітний період на підставі розрахунків коригування, складених у звітному періоді та не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання звітності) та/або коригування податкового кредиту за такою операцією.

По материалам Категорыя 101.24 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям