Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.06.21
3552 4 Печатать

Вимоги щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у РРО, ПРРО та модемів для передачі даних зазнали змін

Мінфін наказом від 29.03.2021 р. № 184 вніс зміни до свого наказу від 08.10.2012 р. № 1057 "Про затвердження Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій, програмних реєстраторах розрахункових операцій та модемів для передачі даних, Порядку передачі електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків реєстраторів розрахункових операцій, програмних реєстраторів розрахункових операцій дротовими або бездротовими каналами зв'язку до органів Державної податкової служби України, Порядку функціонування Системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій".

Згідно внесених змін, програмний РРО (ПРРО) має забезпечувати передачу до фіскального сервера контролюючого органу електронних копій розрахункових документів, електронних копій фіскальних звітних чеків та повідомлень, передбачених Порядком реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, що необхідні для обліку роботи ПРРО фіскальним сервером контролюючого органу.

Суб'єкти господарювання, які використовують ПРРО, повинні передавати до органів ДПС по дротових або бездротових каналах зв'язку інформацію у формі електронних копій розрахункових документів, електронних фіскальних звітів, електронних фіскальних звітних чеків та іншу інформацію, необхідну для обліку роботи ПРРО фіскальним сервером контролюючого органу, яка створюється засобами таких ПРРО.

Фіскальний сервер повинен забезпечувати можливість суб'єктам господарювання, які використовують ПРРО, в автоматичному режимі отримувати дані про електронні розрахункові документи від фіскального сервера контролюючого органу, необхідні для формування засобами ПРРО та передачі до фіскального сервера фіскальних звітів та електронних фіскальних звітних чеків за відповідний період.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

По материалам Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Юлия
16.06.21 11:05

не поняла, что нового? Работаю в ПРРО, чеки, Z-отчеты передаются

Ответить
  • Ирина
16.06.21 12:07

Тоже не поняла? Для нас что то изменится?Или это требования к программному обеспечению новые?

Ответить
  • Александр
16.06.21 12:35

Реклама ни черта не делания "Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП"

Ответить
  • Татьяна
16.06.21 13:55

Три раза перечитала и не нашло ничего нового

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям