Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


21.07.21
3192 10 Печатать

Заповнення заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, якщо ФОП планує здійснювати зовнішньоекономічну діяльність

Відповідно до п.п. 298.1.1 ПКУ для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкт господарювання подає до контролюючого органу за місцем податкової адреси заяву про застосування спрощеної системи оподаткування (далі – Заява).

Форма Заяви затверджена наказом Мінфіну від 16.07.2019 р. № 308.

У Заяві зазначаються обов’язкові відомості, зокрема, місце провадження господарської діяльності (п. 298.3 ПКУ).

Водночас відповідно до п. 298.5 ПКУ у разі зміни, зокрема, місця провадження господарської діяльності платниками єдиного податку першої і другої груп не пізніше 20 числа місяця, наступного за місяцем, у якому відбулися такі зміни подається Заява.

Платниками єдиного податку третьої групи у разі зміни місця провадження господарської діяльності Заява подається не пізніше останнього дня кварталу, в якому відбулися такі зміни (п. 298.6 ПКУ).

Відповідно до п. 299.7 ПКУ інформація щодо місця провадження господарської діяльності вноситься до реєстру платників єдиного податку.

Отже, фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, яка планує здійснювати зовнішньоекономічну діяльність повинна у строки, встановлені ПКУ, подати Заяву з позначкою «Внесення змін».

При цьому у полі 6 «Місце провадження господарської діяльності», в якому повинна зазначатися інформація, зокрема щодо області, району, населеного пункту, вулиці, номеру будинку/офісу/квартири, індексу, така особа заповнює тільки графу «Область, район, населений пункт», в якій зазначається: «Виконання робіт чи надання послуг за межами України (експорт)» та/або «Поставка товарів за межами території України (експорт)». Інші графи поля 6 Заяви не заповнюються.

По материалам ГУ ДПС у Черкаській області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Облікове Діло
21.07.21 09:01

Маячня.

Ответить
  • Віта
21.07.21 09:43

бред

Ответить
  • Александр
21.07.21 09:55

Где запрещено,, Занимались без проблем с Грецией.  Но все свои были и там и тут. И на Кипре и Афинах  И Брюсселе тоже.

Ответить
  • Александр
21.07.21 10:02

Вообще то весь мир. Китайский менеджер познакомил и Монтевидео -Уругвай. Конечно Аргентина, Бразилия. Напротив них в Африке тоже.

Ответить
  • Вячеслав
21.07.21 12:32

Сдаётся мне, что место осуществления хозяйственной деятельности СПД равно месту поставки товаров (работ, услуг). Или я ошибаюсь?

Ответить
  • Вячеслав
21.07.21 12:51

Вячеслав, может не всегда, но упрощенно (для СПД), в случае магазина, откуда поставляется товар или офиса, где оказывается услуга это равенство вполне имеет место быть.

Ответить
  • Анна
21.07.21 18:01

ВЭД у ФЛП возможен только на ЕН 3 гр.? 

Ответить
  • Вячеслав
22.07.21 16:11

Анна, по товарам я ограничений не вижу. А вот по услугам вряд ли в НКУ под "населением" понимается население планеты Земля. Скорее население Украины. Вообще вопрос интересный. К примеру мистер Бин в магазине решил оплатить заправку картриджа по б/н. ФОП выставляет счет. Бин его оплачивает со своего р/сч в Англии. И что дальше?

Ответить
  • Влад
23.07.21 08:33

Вячеслав, замечательный пример, отлично работает фантазия...
Думаю, что в таких условиях суд может решить, что Бин в этот момент был частью население в нашей стране... Но ДПС должна оттянуться по полной...

Ответить
  • Ирина
21.07.21 19:22

они перепутали "Місце провадження" с "Місцем постачання послуг".

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям