Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.07.21
2060 0 Печатать

Для реєстрації бізнесу за найпопулярнішими видами економічної діяльності потрібно буде подати лише одну заявку

Для реєстрації бізнесу за найбільш масовими видами економічної діяльності потрібно буде подати лише одну електронну заяву. Такі можливості відкриває законопроект № 5495, який Верховна Рада України ухвалила в цілому. Про це розповів заступник Міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра під час форуму «Діджиталізація професії бухгалтера: проблеми сьогодення та перспективи майбутнього».

“Раніше для відкриття перукарні потрібно було відвідати багато органів влади та отримати 18 дозвільних документів. Тепер достатньо буде подати одну електронну заяву, яка запустить ланцюжок автоматизованих процесів, і в результаті підприємець отримає готовий пакет документів, не витрачаючи зайвий час та ресурси. Тепер започаткувати власну справу стане набагато простіше”, - зазначив Ігор Дядюра.

Також заступник Міністра анонсував про експериментальний урядовий проект Е-дозвіл.

На сьогодні в Україні дуже ускладнена робота з ліцензійними реєстрами. Значна їх частина залишається досі на папері або у вигляді файлів різних несумісних електронних форматів. Проект передбачає цифровізацію всіх дозвільно-ліцензійних реєстрів та створення єдиного зручного для бізнесу електронного інтерфейсу на порталі Дія, через який можна подавати заявки та отримати всю дозвільну документацію.

Нещодавно фахівці Мінекономіки і Держпраці вже оцифрували спільно найпопулярнішу послугу Держпраці: реєстрацію декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам охорони праці.

Наступний крок - дозвіл на виконання небезпечних робіт та дозвіл на використання важких машин та механізмів.

Так, автоматизація державних послуг та реформа дозвільної системи матиме позитивний вплив на бізнес клімат в Україні, дозволить зберегти час та ресурси підприємців, а також забезпечує абсолютну прозорість для суспільства.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям