Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.08.21
1545 1 Печатать

Щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці та її тривалість?

Щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці надається:

1) окремим категоріям працівників, робота яких пов'язана з підвищеним нервово-емоційним та інтелектуальним навантаженням або виконується в особливих природних географічних і геологічних умовах та умовах підвищеного ризику для здоров'я, - тривалістю до 35 календарних днів за Списком виробництв, робіт, професій і посад, затверджуваним Кабінетом Міністрів України;

2) працівникам з ненормованим робочим днем - тривалістю до 7 календарних днів згідно із списками посад, робіт та професій, визначених колективним договором, угодою.

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

По материалам ГУ Держпраці у Хмельницькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Марина
11.08.21 10:13

А який сам механізм визначення кількості днів відпустки? Наприклад за роботу за комп'ютером? Чи можна просто установити для окремих посад або 2 дні, або 3 дні або 4 дні? Як визначити наперед скільки часу працівник буде саме працювати за компом? Бо є різні ситуації, наперед неможливо всього передбачити.  І чи обов'язково надавати цю відпустку до кінця робочого року? Бо якось нелогічно, працівник ще не відпрацював той час, за який йому ця відпустка і належить, а вже надати потрібно. Або якщо сам працівник хоче відпустку взяти в інший період, ми ж не можемо його змусити? Багато питань. А як у кого на практиці? Заморочуєтесь ви з цією відпусткою?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям