Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.08.21
4231 5 Печатать

Чи може ФОП, який протягом року припинив діяльність та знов зареєструвався, обрати єдиний податок?

Чи може обрати спрощену систему оподаткування ФОП, якій в поточному році за рішенням контролюючого органу було анульовано реєстрацію платника ЄП (першої – третьої групи) та здійснено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, у разі її повторної реєстрації СГ у поточному або наступному році?

Фізична особа – підприємець, якій в поточному році за рішенням контролюючого органу було анульовано реєстрацію платника єдиного податку (першої – третьої групи) та здійснено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності (позбавлення статусу підприємця), у разі її повторної реєстрації суб’єктом господарювання:

  • у поточному році – не може обрати спрощену систему оподаткування;
  • у наступному році – зможе обрати спрощену систему оподаткування після закінчення чотирьох послідовних кварталів з моменту прийняття рішення контролюючим органом про анулювання реєстрації платника єдиного податку.
По материалам Категорія 107.01.01 «ЗІР»
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Тамара
17.08.21 13:46

и откуда такой вывод?

Ответить
  • Сонечка
17.08.21 21:17

Тамара, а ви як думаєте ? навожу приклад : ФОП за 1 квартал (2 группа ) заробив 1 320 000 ,00 грн ,потім в Квітні закрився  а в Травні пішов і знову відкрився і знову хоче  1 320 000 ,00  ,і так цілий рік 

Ответить
  • Тамара
17.08.21 13:50

может был запрещенный вид деятельности, или расчет не в денежной форме. .Почему нельзя вновь подать заявление с нового квартала, а тем более, с нового года.  Раз в год можно переходить на единый. Но он же не в текущем году перешел

Ответить
  • Viktoriia
17.08.21 17:23

 Не совсем понятна фраза - після закінчення чотирьох послідовних кварталів
Раньше даже если ФОП был закрыт в декабре 2020г, то при регистрации в январе 2021г. уже брали на единый.
Что поменялось? Можно ссылку на нормативку?

Ответить
  • Постійний
17.08.21 22:45

Viktoriia,
Це якщо ДПС сама зняла з єдиного податку за порушення умов перебування на ЄП

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям